Home » חשיבות צריכת הסידן בקרב בני גיל הזהב

חשיבות צריכת הסידן בקרב בני גיל הזהב

חשיבות צריכת הסידן בגיל הזהבהרגלי אכילה בריאים עוזרים לבני גיל הזהב להיות חסינים בפני מחלות וגורמים לרמות אנרגיה גבוהות יותר, זמני החלמה מהירים יותר וניהול טוב יותר של בעיות בריאות כרוניות. סידן הוא מרכיב חשוב ביותר לבני גיל הזהב, ולעיתים קרובות הוא חסר בגופם. מוצרי חלב מהווים מקור עשיר לסידן והם מספקים גם כמות יפה של ויטמין D, החיוני לבריאות העצמות.

צריכת רכיבים מזינים היא קריטית לבני גיל הזהב. יכולת הגוף לשמר את החומרים המזינים השתנתה, כמו שהשתנו הרגלי האכילה והרגלי החיים האחרים. הקשיש חשוף יותר למחלות שיכולות להיות מושפעות מחסרון בחומרים מזינים בכלל, ובסידן בפרט.

סידן כסגולה לחיים ארוכים ובריאים

בני גיל הזהב סובלים מבעיית בריחת סידן, כתוצאה מתהליך פירוק עצמות מואץ המתרחש בגופם, ותהליך בניית העצם שהופך להיות איטי יותר. סידן הוא רכיב חשוב לשמירת השיניים והעצמות ויש לו תפקידים נוספים כגון העברת אימפולסים עצביים, סיוע לקרישת הדם, והפעלת שריר הלב.

תזונה שמורכבת מסידן שומרת על חוזק השרירים, העצמות וחלקי גוף אחרים לטווח הארוך. מזון עשיר בסידן מגביר את החסינות הפיזית ונלחם ברעלים שגורמים למחלות. הוא מונע איבוד מסת עצם, סרטן ואנמיה.

מומחה הסידן, רוברט היני מנברסקה, מציע לכל המבוגרים לשאוף לצריכת 2000 מ"ג סידן ביום, ועדיף באמצעות מזון, על מנת להגביר את השפעתו. לטענתו, מבוגרים שצורכים תוספי סידן עשויים לחיות חיים ארוכים יותר מעמיתיהם.

צרכים מיוחדים של בני גיל הזהב

תהליך ההזדקנות מכלה את הסידן בעצמות, גורם לאובדן צפיפות העצם וסיכון מוגבר לשבירתה. תהליך ניוון זה, המכונה גם אוסטיאופורוזיס, מתרחש לרוב בקרב נשים מבוגרות. גברים, לעומת זאת, סובלים ממחלות ניוון העצם הגורמות להם לשברים בירכיים ובעמוד השדרה.

עלייה באוסטאופורוזיס לאחר גיל חמישים יכולה להיות מושפעת מתזונה, גנטיקה ותרופות. צריכת סידן יומית, בשילוב פעילות גופנית של צעידה במשך חצי שעה לפחות ביום, לצד הגבלת השימוש באלכוהול וטבק, יכולים להפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס.

הגברה של צריכת הסידן בגיל השלישי, אינה עוזרת לשחזור רקמת העצם האבודה, אך ביכולתה להקטין את הסיכון לשבירת עצמות והמשך איבוד רקמת העצם.

מקורות לסידן

גופם של מבוגרים בגיל הזהב מאבד את הכושר לייצר ויטמין D באופן טבעי, בעיקר בשל הימנעותם מחשיפה לשמש. בנוסף, הכליות מאבדות את כושרן להפוך את הוויטמין D לדרך פעילה שהגוף יכול לנצל, ולכן חיוני לקבל ויטמין זה באמצעות המזון, ובעיקר ממוצרי חלב, חלמון ביצים, שמן דגים וכבד.

מוצרים אלו מספקים לגוף את הסידן והחלבון לו הוא זקוק באופן קבוע. אחת ההשפעות העיקריות של שינויים סוציאליים או פיסיולוגיים השכיחים בקרב בני גיל הזהב, היא ירידה בהרגלי התזונה. דבר זה עלול לגרום לחוסרים תזונתיים. שילוב של מוצרי חלב, לצד טחינה, ירקות ירוקים, שקדים וסרדינים, כחלק בלתי נפרד מהתפריט היומי, מונע את בריחת הסידן.

הגורמים לבריחת סידן בקרב בני גיל הזהב

עבור נשים בגיל הזהב, מהווה הסידן מרכיב חשוב לטיפול באוסטיאופורוזיס, היחלשות השרירים – בעיקר לאחר הגיען לגיל הבלות, בסמוך להפסקת הווסת. אלא שגם אצל גברים וגם אצל נשים בני גיל הזהב, בריחת סידן מתרחשת עקב חוסרים בוויטמין D ובסידן.

גורמים נוספים שעלולים לגרום לבריחת סידן הם צריכה מוגברת יותר מבעבר של תרופות, פעילות יתר של בלוטת התריס, הפחתה רצינית במשקל כתוצאה מחוסר תאבון, והשפעות גנטיות

לכן, יש להקפיד על צריכת סידן נאותה. גברים ונשים מעל גיל 70, זקוקים לצריכת 1200 מ"ג סידן ליום, מאחר ובגיל זה ספיגת הסידן אצלם עלולה להיות מופחתת.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר