Home » פסיכוגריאטריה

פסיכוגריאטריה

פסיכוגריאטריההשינויים הרבים המתרחשים בגיל הזהב, הן מבחינה פיזית והן מבחינה רגשית ומנטאלית, עלולים לגרום לקשיש להתנהג בצורה שלא מתאימה לו ולדרך חייו שהכיר עד היום. חלק מבני משפחתו אולי יחשבו שהקשיש היקר החליט לשנות דרך חיים ולחיות אחרת וחלק מבני המשפחה אולי יבינו, שהקשיש במשבר ואולי זקוק לעזרה מקצועית על מנת לקבל ייעוץ והכוונה.

שינויים בגיל הזהב

השינויים הרבים יכולים להוביל שני דרכים: דרך אחת היא, הדרך שבה הקשיש מקבל את חייו כמו שהם, מתרגל לאט לאט לשינויים ולומד לחיות איתם בשלום ובאהבה.

הדרך השנייה, שלצערנו הרב, שכיחה יותר בגיל הזהב היא הדרך של אובדן עצמי. הקשיש אינו יודע כיצד לעכל את השינויים ואת האתגרים הנפשיים והבריאותיים, הוא אינו צעיר וחזק כמו פעם וזקוק יותר לעזרה ותמיכה מבני המשפחה והסביבה. כמו כן, הקשיש צריך להתאים את עצמו וגופו לשינויים, למחלות כרוניות כגון: סכרת, סרטן, מחלות לב וכדומה, אובדן בן זוג, איבוד מקום העבודה, יציאה לפנסיה אחרי שנים רבות של עשייה ועוד.

שינויים אלו ורבים אחרים, עלולים להוביל לשינוי התנהגות אצל קשישים, אשר גורם להם למצב נפשי מעורער, בלבול, דיכאון, הפרעות חרדה, אגרסיביות וכדומה. כמו כן, בעיות רפואיות שונות, כגון: אלצהיימר, פרקינסון, מחלת פיק ודמנציה שעלולות לגרום לפגיעה בתפקודים הקוגניטיביים והמנטאליים של הקשיש ועקב כך לפגוע בצורה עקיפה גם במצבו הבריאותי-פיזיולוגי. גלגל החיים התהפך ומעכשיו הקשיש הוא זה שתלוי בעזרתם של אחרים. כאשר בני המשפחה, ערים לתסמינים השונים ולשינויים התנהגותיים, קוגניטיביים והמנטאליים  החלים בקשיש, מומלץ לפנות לקבלת אבחון וייעוץ אצל פסיכוגריאטר.

פסיכוגריאטר

פסיכוגריאטר הינו רופא אשר התמחה גם בפסיכיאטריה וגם בגריאטריה. פסיכוגריאטר הינו מומחה לגיל הזהב והוא עוסק באבחון, ייעוץ ובטיפול נפשי לגיל זה, במחלות או במצבים הבאים:

  • אלצהיימר.
  • הפרעות התנהגות אשר נובעות לרוב מפגיעה בקוגניציה.
  • דמנציה.
  • מחלות פיזיולוגיות כרוניות אשר להן השלכות נפשיות, כגון: מחלות לב, נכות, סרטן, שבץ, אירועים מוחיים, פרקינסון, סוכרת וכדומה.
  • דיכאון והפרעות חרדה בגיל הזהב, כאשר הפסיכוגריאטר נותן חשיבות לקשר בין זקנה ודיכאון.
  • נדודי שינה.
  • שילוב תרופות נכון על מנת למנוע ריאקציה בין תרופתית.
  • הפרעות התנהגותיות (אגרסיביות, עצבנות, תוקפנות ועוד).
  • ייעוץ בנוגע למצבו המנטאלי של הקשיש בכדי לדעת האם הקשיש זקוק לעזרה מקצועית בביתו או שמה בבית אבות רגיל, בבית אבות סיעודי או בית אבות לתשושי נפש.
  • ייעוץ בנוגע למינוי אפוטרופסי לקשיש אשר ידאג לו ולנכסיו.
  • בירור טיבה של צוואה אשר נכתבה על ידי הקשיש.

כמו כן, במהלך הייעוץ הגריאטרי, יערוך הפסיכוגריאטר, מספר בדיקות רפואיות שונות, כמו בדיקות דם ושתן, הורמונים, בדיקת יתר לחץ דם, אקג, אקו לב וכדומה, בדיקת התרופות אותם לוקח הקשיש, תיעוד המחלות הכרוניות, בדיקות פסיכולוגיות ומבחנים שונים (כגון: מבחני זיכרון, התמצאות במקום ובזמן, הבנת הנשמע, הבנת הנקרא וכדומה) וזאת בכדי לאבחן או לשלול הפרעות נפש, פגיעה ביכולות הקוגניטיביות של הקשיש. לאחר שיתקבלו כל תוצאות הבדיקות הפיזיות והנפשיות, יגבש הפסיכוגריאטר מסקנה לגבי מצבו הבריאותי, סוציאלי, רגשי והנפשי של הקשיש ותתגבש תוכנית טיפול בהתאם.

ישנם מצבים בהם יהיה צורך להעביר את הקשיש לבית אבות, דיור מוגן, קהילייה תומכת, להצמיד לו מטפלת מנוסה שהוכשרה בלימודי סיעוד ותוכל לסייע לו בבית, להמשיך בטיפולים אצל פסיכוגריאטר וכדומה. כמו כן, ייתן הפסיכוגריאטר ייעוץ, תמיכה ודרכי התמודדות לבני המשפחה של הקשיש וכיצד עליהם לנהוג כאשר הם בסביבתו.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר