Home בדיקת שמיעה לקשישים

בדיקת שמיעה לקשישים

בדיקת שמיעה לקשישיםככל שהאדם גדל, מתבגר ומזדקן, כך מזדקנים גם כל המערכות והאיברים בגופו, לכן בסביבות גיל הזהב, ניתן להבחין גם מבחינה פיזיולוגית וגם מבחינה קוגניטיבית, שחלק ממערכות גופו אינן פועלות באותו אופן כמו בגיל 30 או אפילו בגיל 50. בדיקות שגרתיות אצל הרופא המטפל מומלצות אמנם לכל אדם, אך בני גיל הזהב, צריכים להיות עם אצבע  על הדופק ולבצע לעיתים קרובות יותר גם בדיקות כלליות וגם בדיקות ספציפיות, כאשר אחת הבדיקות המומלצות לביצוע באופן שגרתי היא בדיקת שמיעה שתפקידה לאתר בעיות שמיעה בגיל מבוגר.

מחקרים מהשנים האחרונות, הראו כי בסביבות גיל 65 ומעלה, חלה ירידה משמעותית באיכות ויכולת השמיעה. עקב נתונים אלו, מומלץ לכל הקשישים לבצע באופן סדיר בדיקות שמיעה שנתיות. כאשר יכולת השמיעה פוחתת, גם איכות החיים פוחתת. האדם לא שומע כל כך טוב את סביבתו, פחות יכול לתקשר, לא שומע את המכשיר הסלוארי מצלצל, לא שומע את המכוניות בכביש וכדומה. מצב זה עלול להעמיד את הקשיש בסכנה, בעיקר במקרים בהם הוא נמצא לבד ואינו שומע את המתרחש סביבו. כמו כן, בעיות השמיעה ואובדן השמיעה יכולות לאתר מחלות שונות כמו היפראקוזיס.

בכדי לאבחן את איכות השמיעה, יש צורך לעבור בדיקה רפואית אצל רופא מומחה לאף אוזן וגרון ולהתאים בהתאם למצבו הבריאותי של הקשיש את הטיפול הנחוץ. במקרים רבים יהיה צורך בהתאמת מכשיר שמיעה.

בדיקות שמיעה – מה בעצם בודקים?

  • בדיקת טימפנומטריה- בדיקה זו מיועדת לאבחן את הולכת הצלילים באוזן ותפקוד עצב בשמיעה.
  • בדיקות שמיעה לאבחון בעיות של שמיעה ודיבור.
  • עוצמת הצלילים- בדיקה זו מיועדת לאבחן האם חלה ירידה בשמיעת עוצמת צלילים, בדיקה זו מבוססת על אבחון כמות הדציבלים על פי סולם לוגריתמי.
  • בדיקות לתדירות גלי הקול- בדיקה זו מיועדת לאבחן את תדירות גלי הקול ומעצם כך שמיעת הצלילים.
  • בדיקת דיבור בלחש
  • בדיקת שמיעה אודיאומטרית (Audiometry), נעשית על ידי רופא מומחה הנעזר במכשיר הנקרא אודיומטר, מכשיר זה מסייע לבדוק את רגישות השמיעה.
  • בדיקת קולן (tuning fork)- בבדיקה זו נעזרים במכשיר מיוחד, שמפיק צלילים העוברים דרך האוזן ומעצם כך, ניתן לבדוק האם קיימת בעיה במערכת העצבים.
  • בדיקת סף שמיעה לדיבור (SRT – Speech Reception Threshold) – במהלך בדיקה זו מודדים את יכולת האדם להבין ולשמוע שיחה.

באופן כללי, עוצמת הקול נקראת דציבל והיא אמורה להיות באופן פיזיולוגי ותקין בטווח שבין 10 ל- 150 דציבלים.

טיפול בעיות שמיעה בקרב קשישים

הטיפול יהיה בהתאם לבעיה שגרמה להפרעות השמיעה, למרות שגורמים רבים עלולים לגרום להפרעות שמיעה, כגון: זיהומים, דלקות, גידולים שפירים או סרטניים, טראומות עקב נפילות, תאונות דרכים וכדומה. הגורם הנפוץ ביותר להפרעות שמיעה בגיל הזהב הוא פשוט הגיל המבוגר.

אחד הפתרונות הנפוצים לבעיות שמיעה בגיל הזהב הוא טיפול באמצעות מכשיר שמיעה, המותאם לקשיש על פי צרכיו והפרעות השמיעה שלו. כיום, קיימים מכשירי שמיעה מיוחדים לקשישים, כגון: מכשירי שמיעה המורכבים מאחורי האוזן, מכשירים הנמצאים בתוך האוזן, אותם מחדירים לתוך תעלת השמיעה על פי גודל התעלה ומכשירי שמיעה דיגיטליים.

בנוסף, קיימים עזרים רבים לקשישים הסובלים מירידה בשמיעה כגון: טלפונים מיוחדים בעלי מקשים גדולים ועוצמת צלצול ורמקול גבוהות במיוחד, כדי שהקשיש יוכל גם לשמוע את צלצול הטלפון וגם יוכל לשמוע בקלות את האדם הנמצא מעבר לקו וכן פעמוני כניסה לבית, בעלי עוצמת צלצול חזקה ובנוסף מחוברים עליהם מנורות אור חזקות, אשר מהבהבות בזמן הצלצול.

ראו גם:
טינטון בקשישים

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן ובית אבות

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:





    הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

    ????? ????? ??? ???