Home » דלקת מפרקים בגיל הזהב

דלקת מפרקים בגיל הזהב

דלקת מפרקים בגיל הזהבדלקת מפרקים היא תופעה שכיחה מאוד היכולה להופיע בבני כול הגילאים. ישנו מגוון רחב ביותר של גורמים שיכולים להוביל להתפתחות של דלקת מפרקים ולפיכך ברוב המקרים האבחנה של דלקת מפרקים לא תעמוד בפני עצמה, אלא בצירוף של הגורם לדלקת. בין היתר מדובר על דלקת מפרקים אוטואימונית, זיהומית, שגרונית ועוד.

אמנם אדם בגיל הזהב יכול לסבול מדלקת מפרקים על רקע של זיהום חיידקי בדיוק כמו כל נער ממוצע, אך ברוב המוחלט של המקרים כאשר דנים בדלקת מפרקים בגיל הזהב הכוונה היא לדלקת מפרקים מסוג מסוים מאוד הנקרא בשפה המקצועית אוסטאוארטריטיס או דלקת מפרקים ניוונית.

מה הם הגורמים לדלקת מפרקים בגיל הזהב?

באופן עקרוני הדלקת הפוגעת בבני גיל הזהב היא דלקת שמופיעה כתוצאה משינויים מסוימים שמתרחשים בסביבת הסחוס שמקורם בגיל המבוגר. חשוב להבין כי דלקת מפרקים ניוונית יכולה להופיע בעקבות שינויים בסביבת הסחוס שמקורם למשל בהפרעות אנטומיות או טראומה, אבל בקרב בני גיל הזהב השינויים הם פשוט תוצאה של שימוש רב שנים במפרקים.

מדובר על מצב שבו תהליכי הפירוק והשחיקה של הסחוס דומיננטיים יותר מתהליכי הבנייה שלו. התאים המרכיבים את הסחוס נמצאים בתהליך בלתי פוסק של יצירת סחוס חדש, אך במקביל לתהליך הבנייה הם גם מייצרים אנזימים שונים המאכלים את הסחוס. כאשר מופר שיווי המשקל בין השחיקה לבנייה, כמות הסחוס הכללית יורדת ובעקבות זאת העצם מגיבה לכך בצמיחה בלתי מותאמת.

מה הם התסמינים של דלקת מפרקים בגיל הזהב?

התסמינים של דלקת מפרקים בגיל הזהב יכולים להופיע במפרק אחד בלבד, אך בדיוק באותו האופן יכולים להופיע גם במספר מפרקים במקביל. התסמין המרכזי של הדלקת הוא הכאב שמופיע במפרקים הפגועים. כאב זה מיוחד בכך שהוא מחמיר בזמן מאמץ ומוקל בזמן מנוחה וזאת בניגוד לסוגים אחרים של כאבי מפרקים שדווקא נהיים חמורים יותר בזמן מנוחה.

החולים מתארים תחושה של שריפה המשפיעה על השרירים והגידים באזור המפרק ועל כאב עמוק מאוד. ככל שהדלקת מתקדמת, התסמינים מתרחבים ומחמירים. בשלב מסוים בנוסף לכאב יופיעו גם מוגבלויות בטווח התנועה של המפרקים הפגועים, חריקות בזמן התנועה של המפרק, נפיחות, אודם ותחושת חום במפרקים הפגועים.

הדלקת שפוגעת בבני גיל הזהב יכולה להופיע בכל אחד ואחד ממפרקי הגוף, אך המפרקים שסובלים מהשכיחות הגבוהה ביותר של דלקות הם המפרקים הגדולים נושאי המשקל. הכוונה היא כמובן למפרקי הירכיים, מפרקי הברכיים והמפרקים בעמוד השדרה המותני והצווארי.

כיצד מאבחנים דלקת מפרקים בגיל הזהב?

האבחון של דלקת מפרקים בקרב בני גיל הזהב כולל בראש ובראשונה בדיקה קלינית והאזנה לתלונות המטופל. האורתופד צריך לחפש סימנים לנפיחות במפרקים, להבין את האופי של הכאב, לבחון גורמי סיכון מסוימים שמהווים את מנת חלקו של הנבדק ועוד. לאחר מכן, ניתן להמשיך ולבצע בדיקות מתקדמות יותר בהתאם לצורך כשבין היתר מדובר על צילום רנטגן שבו ניתן לראות עדויות לאובדן הסחוס.

במידה והרופא חושד כי מקור התסמינים במחלה אחרת, ייתכן כי תיערכנה לנבדק בדיקות דם או בדיקות של הנוזל המפרקי במטרה לשלול זיהום למשל.

כיצד מטפלים בדלקת מפרקים בגיל הזהב?

הטיפול בדלקת מפרקים בגיל הזהב מושתת על ניסיונות להפחית את חומרת הכאב ולשמר את טווח הפעילות של המפרק במידת האפשר. במקרים בהם הטיפולים השמרניים הכוללים פיזיותרפיה, הידרותרפיה, התעמלות, הפחתה במשקל ותרופות נגד כאבים לא מספיקים, ניתן לשקול התערבות ניתוחית הכוללת החלפה של המפרקים הפגועים במפרקים מלאכותיים באופן חלקי או מלא.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר