Home » טיפול שיניים בגיל הזהב

טיפול שיניים בגיל הזהב

טיפולי שיניים בגיל הזהבבעבר הלא רחוק, האוכלוסייה המבוגרת התאפיינה במראה מוזנח מעט, חסר שיניים, שיניים עקומות או שיניי זהב בקדמת הפה. אך כיום עקב התפתחות הטכנולוגיה והמדע, אשר הביאו עימם מכשירים טכנולוגים חדשניים וטיפולים אשר מיועדים לכל הגילאים, גם טיפולי שיניים בגיל הזהב. הגיל המבוגר יוכל ליהנות ממראה אסתטי, יפה ונעים למראה ומשיניים יפות, לבנות ובריאות.

בעיות שיניים בגיל הזהב

נסיגת חניכיים

נגרמת ממספר סיבות בגיל הזהב, עקב ירידה בתפקוד המערכת החיסונית ישנה עלייה בשכיחות דלקות וזיהומים, ירידה בהיגיינה האישית, עישון, שתייה מרובה של קפה ושתיית אלכוהול, נסיגת עצם. נסיגת חניכיים מלווה בכאבים, דימומים, אודם, רגישות יתר ונפיחות מקומית. הטיפול תלוי בגורם הראשי ובאופן כללי ניתן למטופל תרופות אנטי בקטריאליות, תרופות לשיכוך כאבים, משחות שיניים מיוחדות ובמקרים כרוניים וחמורים גם ניתוחים.

אובדן שיניים

גרם עקב מחלות חניכיים ומחלות פה ולסת שונות כגון: סרטן, גידולים, עששת, דלקות, זיהומים ועוד. אובדן שיניים עלול לגרום לבעיות תפקודיות ומכאניות רבות ובאופן עקיף לגרום למחסור בויטמינים, מינרלים ובאבות המזון, עקב הקושי בלאכול.

כמו כן, מבחינה אסתטית מראה חלל הפה אינו נעים למראה. על מנת לפתור את בעיית אובדן השיניים, יש צורך לגשת לרופא שיניים מומחה, אשר יערוך בדיקה מקיפה ובדיקות כלליות שונות בכדי לבדוק את מצבו הפיזי של המטופל ולראות האם הוא מסוגל לעמוד בסדרת הטיפולים המיועדת לאנשים הסובלים מאובדן שיניים.

הטיפולים המוצעים לאובדן שיניים כוללים: גשר, תותבת או שתלים. שתל דנטלי הינו תחליף מלאכותי לשורש שן טבעית חסרה. השתל המלאכותי מיועד לשמש כבסיס לשן מלאכותית-כתר. כמו כן, ישנם מקרים בהם יהיה צורך להשתיל עצם במקום העצם בלסת שאינה מתפקדת כראוי או מתפקדת בצורה ואבנורמלית.

שינויים בריריות חלל הפה

שינויים ניוונים אלו עלולים להיגרם כחלק טבעי מהזדקנות הרקמות, או שינויים העלולים להצביע על עלייה בסיכון סרטן בפה או גידולים שונים. יש צורך להיות ערניים ולשים לב לכל שינוי בצורה, צבע, טקסטורה בחניכיים, לשון, חיך, שפתיים. על כל שינוי ברקמת הפה יש צורך לגשת באופן מיידי לבדיקה לאישוש או שלילה אצל רופא שיניים.

בנוסף, מומלץ מאוד לגשת לבדיקה תקופתית כל 6 חודשיים אצל רופא שיניים. גילוי ראשוני של שינויים ברקמת הפה וגילוי נגעים טרום סרטניים, יציל את האדם מהתפתחות סרטן. טיפול מהיר אף יכול להביא להחלמה מלאה.

יובש בפה

עקב ירידה בהפרשות הרוק, המתרחשת באופן הדרגתי, עקב השינויים הפיזיולוגים הטבעיים המתרחשים בגיל הזהב. בלוטות הרוק מתנוונות גם באופן טבעי וגם כתוצאה ממחלות כרוניות, גידולים שפירים או סרטניים, שימוש בתרופות מסוימות וכתוצאה מתופעות לוואי של טיפולים ותרופות, כגון: טיפולי כימותרפיה או הקרנות.

כאשר ישנה ירידה בהפרשת רוק, האדם סובל מיובש כרוני בפה, עלייה בשכיחות כאב, פצעים, זיהומים, דלקות ועקב כך עלייה בשכיחות תופעת העששת. עששת זו נקראת "עששת דוהרת". עששת היא מחלה זיהומית הנגרמת על-ידי חיידקים וזיהומים והיא נמצאת ב- 99% מהאוכלוסייה הכללית מטף ועד קשישים. עששת לא מטופלת מביאה לעלייה בשכיחות "חורים" בשיניים.

כיבים (פצעים) בפה

נגרמים מזיהומים, דלקות, פציעות, גירוי בשיניים או בחניכיים, עקב השתלות שיניים, מחלות כלליות שלא קשורות לחלל הפה, גידולים שפירים או סרטניים. הכיבים גורמים לכאבים עזים, קושי באכילה, קושי בדיבור ועוד.

כמו כן, קיימת סכנה לזיהום משני עקב הכיב הראשוני בחלל הפה ולכן יש צורך לטפל בו באופן מיידי. הטיפול תלוי בגורם הראשי, אך באופן כללי קיימות משחות מקומיות אשר אותן ניתן לרכוש ללא מרשם רופא. טיפול אנטי ויראלי, אנטיביוטיקה, שטיפות פה (כגון: שטיפות עם תמיסות מלח).

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר