סיעוד לבני גיל הזהב
בגיל הזהב, ישנה חשיבות רבה לשמירה על הגוף והבריאות. בשל מחלות, תשישות והזמן שעבר, הגוף לא מה שהיה פעם. עם זאת, ישנם מקרים בהם בני גיל הזהב אינם יכולים לשמור על הבריאות, כמו גם על אורח החיים והשגרה, בכוחות עצמם, או אז הם זקוקים למטפל סיעודי.
סיעוד לבני גיל הזהב דורש אלמנטים רבים ועלול להעלות שאלות רבות ומבלבלות. על כן, במאמר זה ריכזנו לפניכם מעט תשובות בתחום, אשר יאפשרו לכם לדאוג כראוי לבן המשפחה היקר.
מהו סיעוד?
תחום הסיעוד הנו תחום נרחב מאוד, ואינו מיועד רק לבני גיל הזהב, אלא לכל אדם שאינו יכול לטפל בעצמו, בכוחות עצמו. עם זאת, בשל הנסיבות, מרבית מהמטופלים הסיעודיים הם קשישים. סיעוד יכול לסייע בעת מחלה פיזית, ולהציע טיפול רפואי כגון עריכת בדיקות למיניהן, החלפת אינפוזיה וקטטר, מתן תרופות ועוד.
בנוסף לכך, הטיפול הסיעודי יכול לסייע גם מבחינה טיפולית באלמנטים אחרים הקשורים לשגרת היומיום. בין היתר, המטפל יכול לעזור בהחלפת בגדים, רחצה, האכלה, שינוע, היגיינה אישית ועוד. יתר על כן, באמצעות הסיעוד, המטופל זוכה לאוזן קשבת ולאינטראקציה אנושית, דבר המסייע רבות להחלמה ולבריאות טובה יותר.
מי יכול להעניק טיפול סיעודי?
ישנם מספר גורמים היכולים להעניק טיפול סיעודי. ראשית, בני המשפחה, בין אם הילדים ובין אם הנכדים או האחיינים, יכולים להעניק את הסיוע הנדרש לבן המשפחה. באמצעות ייעוץ רפואי על ידי גורמים המוסמכים לכך, בני המשפחה יכולים לטפל כיאות ולהעניק את התרופות, כמו גם לסייע בכל האלמנטים הכרוכים בטיפול.
בנוסף לכך, ניתן להיעזר מטפלים סיעודיים מקומיים, או בעובדים זרים, המתמחים בטיפול סיעודי. מטפלים אלו מיומנים ומוכשרים בתחום, ויכולים לסייע בכל הנדרש. עם זאת, כמו בהעסקת כל עובד זר, יש לקבל אישור העסקה ממשרד התעסוקה והמסחר.
גורם מסייע נוסף הנו בתי האבות הסיעודיים. אלו שאינם יכולים להעניק לבני המשפחה טיפול יומיומי, אך מעוניינים להשגיח עליו בכל שעות היממה, יכולים להסתייע בבתי אבות סיעודיים. בתי אבות אלו מתמחים במתן טיפול סיעודי, בהתאם לבעיה הספציפית ממנה סובל המטופל. בנוסף לשירותים הרגילים, הם כוללים צוות רפואי מיומן, המתמחה בסיעוד גריאטרי.
כמו כן, ישנן חברות סיעוד רבות, המרכזות תחת קורת גג אחת את כל האלמנטים הנדרשים לסיעוד. מעבר לכך שהם מציעים מאגר נרחב של מטפלים מוסמכים, הם יכולים לסייע ביצירת קשר עם כלל הגורמים הרלוונטיים. כמו כן, חברות הסיעוד יכולות לעזור רבות בכל הנוגע להשגת גמלת הסיעוד מהביטוח הלאומי.
מומלץ להעסיק עובדי סיעודי דרך חברת סיעוד ולא באופן ישיר – עובדי חברות הסיעוד מקבלים הדרכה שוטפת, נמצאים תחת פיקוח מקצועי וניתן לקבל עובד חליפי במקרי היעדרות.
גמלת סיעוד
ביטוח לאומי, על פי חוק הסיעוד, מעניק גמלת סיעוד המסייעת לממן את הטיפול הסיעודי הנדרש. הגמלה מותנית על פי מספר תנאים, הכוללים בין היתר מגורים בבית, ולא במוסד סיעודי, חוסר יכולת מוכחת להסתדר באופן עצמאי, מגורים בישראל, הגעה לגיל הפרישה וכן, הכנסה המגיעה לסף מסוים. במידה ונמצא שהמטופל עומד בתנאי הגמלה, נציג מטעם הביטוח הלאומי מגיע לביתו ומעריך את מידת התלות שלו. לאחר מכן, המטופל יכול לבחור את השירותים הנדרשים לו, הנכללים בסל השירותים המוצע.
הביטוח הלאומי יכול להעניק גם גמלה כספית, ולאו דווקא בצורת שירותים. דבר זה יכול לסייע רבות לאלו המבקשים לשכור את שירותיו של מטפל סיעודי צמוד. במידה והחלטות הביטוח הלאומי אינן נראות למטופל ולמשפחתו, ניתן לערער עליהן בפני בית הדין לעבודה, תוך 12 חודשים מיום הודעת ההחלטה על הגמלה. לסיכום, בזכות טיפול סיעודי איכותי, הנעשה על ידי מגוון גורמים מסייעים, ניתן לתמוך בבני גיל הזהב ולאפשר להם ליהנות מאורח חיים טוב ובריא יותר.