Home » צרבת

צרבת

צרבתצרבת הינה תחושה של כאב צורב בוושט. לרוב, התחושה מתחילה בבטן, ממנה עוברת לאזור הצוואר ולגרון, ובעיקר מורגשת מתחת לעצם החזה. התחושה של הצרבת דומה מאוד לתעוקת לב, מצב אשר מקדים התקף לב.

כאשר נמצאת חומצה בקיבה אשר עולה אל הוושט קורה מצב של רפלוקס קיבתי ושטי. רפלוקס זה גורם לתחושה של כאב או שריפה במרכז החזה או בצוואר. ישנם מצבים נדירים בהם יכולה להיות עלייה של מזון בחזרה אל הפה, שיעול כרוני, קושי בבליעה או צפצופים בנשימה.

לרוב מדובר בתופעה אשר מופיעה לזמן מה, אך חולפת לאחר מכן. ישנם מקרים בהם עקב פגמים בסוגר הקיבה, התופעה עלולה להפוך לכרונית. כמו כן, צרבת כרונית שעשויה להעיד על אולקוס, כיב קיבה.

צרבת קורית עקב עלייה של חומצות קיבה בוושט. היא מתחילה לרוב לאחר שאוכלים מאכלים שומניים, חריפים או אכילת יתר של מאכלים. נשים בהריון מועדות יותר מאנשים אחרים לצרבת. כמו כן, משקאות מוגזים, אשר מבוססים על חומצה פחמתית, עלולים לגרום לצרבות.

מאכלים נוספים אשר מעוררים צרבות הם אלכוהול, קפה ושוקולד. עישון, גלולות למניעת הריון ותרופות שונות עשויים גם להגביר סיכוי לצרבות. מצבים נוספים המגבירים סיכוי לצרבות הם, בקע סרעפתי, השמנת יתר, אסטמה, כיב פטטי וסכרת.

צרבת – איך זה קורה?

כאשר בולעים את המזון, הוא עובר מהפה אל הקיבה דרך הוושט. בקצה התחתון של הוושט יש שריר בצורה של טבעת אשר תפקידו להוות שסתום חד כיווני. שסתום זה מאפשר למזון לעבור מהוושט אל הקיבה. הוושט הינו צינור שרירי אשר עובר דרך הסרעפת אל הבטן.

במצב נורמלי, השסתום נסגר לאחר שאוכל עובר לקיבה באופן מידי, זאת במטרה למנוע עלייה של חומצה מהקיבה אל הוושט. במצב של צרבת, מתרחשת החלשות הדרגתית של השסתום והוא אינו נסגר מספיק טוב ואינו מונע עלייה של חומצה. תחושת הצריבה נוצרת מכיוון שהחומצה גורמת לכוויה, גיורי או אף דלקת בוושט. במידה והמצב מתמשך, עשוי להיגרם נזק בלתי הפיך לוושט.

טיפול בצרבת

מומלץ מאוד לאלו אשר סובלים מצרבות לאכול מנות קטנות של אוכל. כמו כן, רצוי לא לשכב לאחר האוכל ובאופן כללי, להמעיט בצריכת השומנים והמשקאות התוססים. ישנם עשרות תכשירים אשר ניתן להשיג בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא להקלה וטיפול בצרבת.

התכשירים אשר מסייעים לטיפול והקלה של צרבת, מכילים לרוב בסיסים אשר מנטרלים וסותרים את חומצות הקיבה. תרופות אחרות חוסמות את התאים בקיבה אשר אחראיים על הפרשה של החומצה וכך מושגת ההקלה בצרבת. תכשיר ביתי ותיק, 'תרופת סבתא', לטיפול בצרבת הינו תמיסה של סודה לשתייה, אשר מכילה נתן ומימן פחמתי.

מעבר לטיפול תרופתי ישנם דברים נוספים אשר מסייעים לטפל בצרבת. באם מדובר באורח חיים ותזונה לוקה בחסר, אזי שינוי בהרגלי החיים יקל ויסייע להפסקת הצרבות. בכך הכוונה לתזונה  בריאה, הפסקה של אכילת יתר או אכילת מאכלים שומניים ושתיית משקאות תוססים, הפסקת עישון, הפסקת שתיית משקאות אלכוהוליים או הפסקה של תרופות אשר גורמות לצרבות.

באם תזונה נכונה, ירידה במשקל, תרופות שונות ושינויים באורח החיים לא מפסיקים את הצרבות, ניתן לשקול ניתוח. ישנו ניתוח לפרוסקופי( נעשה באמצעות מצלמה זעירה) אשר מיועד למטופלים אשר אינם מגיבים לטיפול התרופתי. מקרים נוספים בהם יופנו מטופלים לניתוח הם כאשר ישנן תלונות אשר קשורות ללוע או לדרכי הנשימה או כאלה אשר סובלים מעלייה של מזון לפה. עוד על טיפול בצרבת

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר