Home צרכנות בגיל השלישי
צרכנות בגיל השלישי

צרכנות בגיל השלישי

צרכנות בגיל השלישיהמציאות הכלכלית הנוכחית של מדינת ישראל, המאופיינת בעלויות מחיה גבוהות מאד בתחומים רבים, צריכה להפוך כל אחד מאיתנו להיות צרכן "נבון".

המשמעות ברורה: צרכן שיודע שכל רכישה שהוא מבצע היא אכן המשתלמת ביותר עבורו, כזה שבוחן את האפשרויות בשדה המשחק ויודע להבדיל ביניהן מבחינת רמת האטרקטיביות של כל אחת.

השוואת מחירים, כלים לבדיקה וניסיונות למיקוח הם רק חלק מ"ארגז הכלים" של הצרכן החכם.כל אדם צריך להשקיע מחשבה בשיקולים צרכניים, וזה נכון גם בגיל הזהב. הבעיה היא שהמשימה עלולה להיות מורכבת יותר בגילאים המבוגרים, כשמנגד רשימת הסיכונים גדולה משמעותית.

הגורמים המקשים על בני גיל הזהב

בני גיל הזהב אינם בקיאים בשיטות טכנולוגיות המסייעות לצעירים לעקוב אחר שינויי צרכנות. אתרי אינטרנט של השוואת מחירים, רשתות חברתיות, או אפליקציות צרכנות, אינם נגישים לקשישים, והידע שלהם בתחום הצרכני הופך להיות מוגבל, כשהתוצאה היא הוצאות כלכליות גבוהות יותר.

בעיה אחרת נובעת מהעובדה ששיקול הדעת של חלק מהצרכנים בגיל הזהב נפגע עם השנים. הקשיש עלול פתאום עלול להתנהג בפזרנות יתר מתוך רצון להשיג רווחה כלכלית. הוא מרגיש שהשיג את היעדים הפיננסיים שלו – רכישת דירה, גידול הילדים וכדומה – ולכן עלול להוציא סכומים גבוהים מדי על רכישות.

למרבה האירוניה, העובדה שהוא תלוי ברוב המקרים בקצבאות ובסיוע גורמים חיצוניים, עשויה להגדיל את הפזרנות.

כך מוצאים עסקאות "ידידותיות" לגיל השלישי

רבים מבני גיל הזהב "נופלים בפח" העסקאות המפתות, בשל העדר בקיאות בצרכנות נבונה. עסקים רבים מנצלים חוסר אונים זה ומרמים קשישים באמצעות החתמתם על עסקאות ללא הסבר מפורט לגבי מאפייני העסקה, או חברות שמעניקות "מתנות" שלאחר מכן התברר שהן כרוכות בעלויות גבוהות.

לכן על בני גיל הזהב להפעיל שיקול דעת ובעיקר אינסטינקטים של זהירות. מקרים רבים של רמייה מגיעים לאמצעי התקשורת, ומומלץ לעקוב אחר הדיווחים. אם האדם המבוגר אינו מרגיש בטוח, הוא יכול לבצע את הרכישה באמצעות בן משפחה או מכר אחר.

צרכנות בגיל השלישי: הצד החיובי

נציין שיש כיום לא מעט עסקים שדווקא ידועים ביחס החם שהם מעניקים לבני גיל הזהב, או לכל הפחות מתנהלים בשקיפות מלאה שמקטינה את הסיכויים שדבר מה ישתבש לאורך הדרך. לפעמים המוניטין של העסקים האלה חיובי, כתוצאה מכל אלה, וניתן לטפח אותם באמצעות פנייה אליהם בעת הצורך.

אסור לשכוח שזהו האינטרס של העסקים לא פחות מאשר הלקוחות שלהם: עסק הנתפס באופן חיובי בכל סוגיה, כולל היחס לקשישים וההגינות שלו, ימשוך אליו ככל הנראה לקוחות מכל קבוצות הגילאים. מנגד, עסקים שנתפסו בקלקלתם ייתפסו כלא אמינים על ידי קהל היעד, מבוגרים וצעירים כאחד, מה שעלול לפגוע בהם כספית.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן ובית אבות

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:





    הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

    ????? ????? ??? ???