Home » התמודדות קשישים עם מזג האוויר בקיץ

התמודדות קשישים עם מזג האוויר בקיץ

קשישים וחום הקיץמזג האוויר הקיצוני השורר בארץ בקיץ, במיוחד בחודשים יולי ואוגוסט, עלול להוות איום על בריאות קשישים בגילאי 65 ומעלה ולהוביל למגוון של בעיות.

יש להקפיד להבחין בכל שינוי בסימנים החיוניים והתלונות היומיומיות ש קשישים, ולהקשיב להם בתשומת לב רבה, על מנת לסייע להם להתמודד עם החום באופן יעיל. שכן, קשישים ותשושים רבים פשוט אינם מסוגלים להתאים את עצמם למזג אוויר קיצי חם במיוחד.

התמודדות עם חום הקיץ אינה משימה קלה אם לקשיש אין מערכת מיזוג אויר בביתו, אך אם זה המצב, על בני המשפחה לשים את בריאותו בראש סדר עדיפויותיהם.

אם הקשיש מלווה על ידי מטפל, עליו להיות מודע להשלכות החום ולהבין כיצד לטפל בו ולסייע לו להתמודד טוב יותר עם הימים הקשים של הקיץ הישראלי.

חום הקיץ כרוך בסיכונים מיוחדים לקשישים

חום קיצי קיצוני גורם לסיכוני מחלות רבות, והקשישים פגיעים להם במיוחד, היות ועם הגיל, פוחתת יכולת הגוף לווסת את הטמפרטורה דרך מחזור הדם ובלוטות הזיעה. גופם של אנשים מבוגרים מכיל כמות פחותה בהרבה של מים מאשר אדם צעיר, ומוחם של הקשישים אינו מזהה צמא באותה קלות, מה שגורם להם לסכנת התייבשות.

בנוסף, קשישים רבים סובלים מבעיות בריאותיות מסוימות אשר עלולות להגביר את הסיכון שלהם לפתח התחממות יתר של הגוף וכתוצאה מכך לסבול ממחלות דוגמת אי ספיקת לב, סוכרת, מחלת ריאות חסימתית כרונית, התקשות בהליכה וניידות, עודף משקל, דמנציה או בעיות אחרות הקשורות למיומנויות חשיבה.

התרופות אותן נוטלים חלק מהקשישים, כגון תרופות משתנות ותרופות לטיפול בלחץ דם גבוה, עלולות אף הן לגרום להתייבשות או להשפיע על יכולת הלב, כלי הדם או בלוטות הזיעה להגיב לחום.

כיצד למנוע פגיעות חום והתייבשות?

הזעת יתר בסביבה חמה ולחה גורמת לאובדן נוזלים. מומלץ להקפיד על צעדים נכונים בכדי למנוע התייבשות:

קירור – כאשר חום הקיץ מכביד במיוחד, על הקשיש לצנן את עצמו באמצעות הפעלת מיזוג אויר או ביקור במקום ממוזג. בנוסף, מומלץ להסיר או לשחרר בגדים הדוקים או כבדים, לשתות הרבה מים אך להימנע מאלכוהול וקפאין. ניתן לשהות באמבטיה קרירה, להתקלח במים קרים, להתיז מים קרים על הפנים והגוף, או להניח שקיות קרח או קומפרסים קרים על העור.

בעת שהייה בחוץ – מומלץ ללבוש בגדים קלים, בהירים ורפויים, להימנע מחשיפה ממושכת לשמש, ולשתות הרבה מים, גם אם לא מרגישים בצמא.

טיפים לבני המשפחה המטפלים בקשישים

מספר שיטות בהן יכולים בני הבית לנקוט על מנת לסייע לקשיש לנצח את חום הקיץ הן:

הכרת הסימנים – בני הבית צריכים להכיר את סימני מכת החום, גם אם אין להם רקע ברפואה. מכות חום כוללות חום גוף גבוה, דופק מהיר, עור אדום וחם, כאבי ראש, סחרחורות, בחילות ובלבול. אם בני הבית חושדים כי הקשיש מציג סימנים אלו או חלקם, עליהם לדאוג לקבלת בדיקה והערכה רפואית.

הימנעות – קשישים יכולים לנצח את חום הקיץ באמצעות הימנעות מחשיפה לשמש בימים החמים ביותר, ובשעות השיא של החום, בין 10:00-16:00. אם קיימת חובה לצאת החוצה, מומלץ להישאר בצל ככל הניתן, או ליצור צל באמצעות מטריית שמש או כובע רחב שוליים. בנוסף, חשוב להקפיד על שתיית נוזלים רבים.

מיזוג אויר – אנשים מבוגרים עשויים לחשוש מחשבונות מיזוג האוויר הגבוהים, אם בני המשפחה יכולים להקל עליהם בתשלום חשבונות אלו או לדאוג לקבלת סיוע מהמדינה, יבטיח צעד זה את בריאותם. אם אין הדבר אפשרי, ניתן למצוא מספר מקומות בהם הקשיש יכול לבקר בימים חמים במיוחד, כגון הקניון, מרכזי קניות מסחריים, שחיה בבריכה, או שהות בבתי קולנוע ומקומות המציעים פעילויות חינם ברחבי העיר.

הגנה על העור – לעולם אין זה מאוחר מידי להקפיד על משטר הגנה ולחות לעור, ובמיוחד בקיץ, הגורם להזעת יתר וצמצום יכולת הנשימה. בנוסף, קשישים הסובלים מבריחת שתן כרונית, פריחות, דלקות וכיבים, נדרשים להקפיד במיוחד על ניקיון עדין של העור והגנה עליו.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר