Home » כאבים בחזה בגיל הזהב

כאבים בחזה בגיל הזהב

כאבים בחזה בגיל הזהבכאבים בחזה הם תלונה שכיחה מאוד בגיל הזהב. ישנו מגוון רחב בצורה בלתי רגילה של גורמים שיכולים להוות את המקור לתחושת הכאב בחזה כשבמקרים מסוימים מדובר על בעיה קלה וחולפת, אך לא אחת מדובר על בעיה רצינית שדורשת טיפול מציל חיים באופן מידי.

מאחר ולא ניתן לאבחן את המקור לכאבים באופן עצמאי, בכל מקרה שבו מופיעים כאבים בחזה, ישנו צורך לגשת לבירור רפואי מוקדם ככל האפשר וזאת כיוון שבירור מוקדם יכול להציל חיים. במאמר שלפניכם נסקור את הגורמים האפשריים לכאבים בחזה.

כאבים בחזה שמקורם במערכת הקרדיווסקולרית

כאבי חזה יכולים להיות במקרים מסוימים תוצאה של פגיעה באספקת הדם ללב. החל מגיל ארבעים הסיכון להתפתחות של בעיות לב עולה ובנוסף לגיל המבוגר, קיימים גורמי סיכון נוספים כמו למשל יתר לחץ דם, עישון, היפרליפידמיה, השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, סוכרת ועוד.

בדרך כלל, הכאבים בחזה שמקורם במחלת לב מתוארים כתחושה של שריפה או לחץ בחזה, כשבמקרים מסוימים הכאבים מקרינים לאזורי גוף נוספים. בין היתר מדובר על השיניים, הצוואר, הסנטר והכתפיים.

כמו כן, לכאבים עלולים להתלוות תסמינים נוספים כמו למשל קוצר נשימה, האצה של קצב הלב והתחזקות פעימות הלב, עור קר, הקאות ובחילות, הזעת יתר, סחרחורת ועוד.

כאבים בחזה שמקורם במערכת העיכול

במקרים רבים המקור לכאבים בחזה הוא דווקא מערכת העיכול וזאת כיוון שחלק ניכר ממערכת העיכול נמצא ברום הבטן ובאזור החזה. כך למשל במקרים מסוימים הכאבים יכולים להתפתח בעקבות צרבת חמורה או דלקת בוושט, בעקבות בעיות שונות בלבלב או בכיס המרה ועוד.

במקרים רבים התופעות במערכת העיכול יכולות לבוא לידי ביטוי מבחינה קלינית בדיוק באותו האופן כמו אוטם שריר הלב. עם זאת, ההבדל המרכזי בין התופעות מבחינה קלינית הוא שבדרך כלל התופעות שמקורן במערכת העיכול מופיעות בסמוך לאכילה או במהלך האכילה ולרוב הכאבים שמקורם במערכת העיכול מופיעים בזמן שכיבה או התכופפות.

כאבים בחזה שמקורם במערכות השריר, השלד והעצבים

באזור החזה קיימת מערכת מורכבת ביותר של עצמות, גידים, סחוסים, שרירים, רצועות ועוד. כל אחד ואחד מהמרכיבים הנ"ל יכול להוביל לתחושת כאב כאשר הוא נפגע. כך למשל המקור לכאבים יכול להיות תזוזה או שבר של הצלעות, דלקת של סחוס הצלע, שלבקת חוגרת, פיברומיאלגיה ועוד. לא אחת המקור לכאבים בחזה יכול להיות גם בכאבי צוואר המקרינים לבית החזה.

כאבים בחזה שמקורם בריאות

כל פגיעה בקרומים שעוטפים את הריאות או בריאות עצמן יכולה להוביל להתפתחות של כאבים בחזה. בין היתר הכאבים יכולים להתפתח בעקבות מחלות כמו דלקת של קרום הריאה, דלקת ריאות חריפה, תסחיף ריאתי (קריש דם שחוסם את אחד מעורקי הריאה) ועוד.

כיצד ניתן לברר את המקור לתסמינים?

את הבירור בנוגע למקור לכאבים בחזה מבצע רופא, כשבדרך כלל הבירור מתבצע בחדר מיון. בשלב הראשון הרופא לוקח אנמנזה מלאה מהמטופל בנוגע למחלות רקע מהן הוא סובל, בנוגע לאופי הכאבים, בנוגע לתסמינים נוספים מהם הוא סובל ועוד. לאחר מכן, בהתאם לממצאים ולחשדות שעולים משלב התשאול הראשוני, ניתן לבצע בדיקות רפואיות שונות. בין היתר מדובר על הבדיקות הבאות:

  • אק"ג – בדיקה שמאפשרת לאבחן בעיות בפעילות החשמלית של הלב.
  • בדיקת רמת החמצן בדם.
  • צילום חזה לשלילת דלקת ריאות.
  • צנתור לב אבחוני.
  • מיפוי ריאות לאבחון של תסחיף ריאתי.
  • אזופגוסקופיה לאבחון של בעיות בוושט.
  • בדיקות דם לאבחון של דלקת בשריר הלב או התקף לב.
  • בדיקת אקו לב.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר