Home » למה כדאי לקחת תוסף כורכומין בגיל השלישי?

למה כדאי לקחת תוסף כורכומין בגיל השלישי?

למה כדאי לקחת תוסף כורכומין בגיל השלישי?כורכומין הוא המרכיב האקטיבי המרכזי בכורכום, צמח רב שנתי השייך למשפחת הזנגביליים. הכורכומין נמנה עם הכורכומונואידים, צבענים (פיגמנטים) המקנים לצמח הכורכום את צבעו הכתום-צהוב ומשתייכים למשפחת הפוליפנולים.

את הכורכומין מפיקים מקנה השורש של הצמח ולפי עדויות ארכיאולוגיות נראה כי הכורכומין נמצא בשימוש לצורכי רפואה כבר למעלה מחמשת אלפים שנים, כשבין היתר נעשה בו שימוש ברפואה ההודית המסורתית לחיטוי פצעים, לטיפול בבעיות במערכת העיכול ולטיהור הדם.

המחקר המודרני הראשון שבחן את השפעת הכורכומין פורסם בשנת 1970. במחקר זה בחנו חוקרים הודים את השפעת הכורכומין על רמות הכולסטרול בחולדות ולאורך העשורים האחרונים בוצעו מחקרים רבים שניסו לבחון את השפעת החומר על גופנו, בעיקר בכל הקשור לפעילותו האנטי דלקתית והאנטי סרטנית.

הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבעשורים האחרונים נעשים ניסיונות לברר האם ניתן לרתום את הידע העממי לטובת הרפואה המודרנית. במאמר שלפניכם נפרט אודות המידע העדכני ביותר שיש בידינו כיום בנוגע ליעילות של תוסף הכורכומין.

הפעילות הרפואית של הכורכומין

  • הכורכומין מונע את השפעול של הפקטור הגרעיני NF-KAPPAB. כאשר פקטור זה משופעל, הוא משפיע על פעילות דלקתית פתולוגית, הגורמת למגוון מצבים שליליים, בדגש על התפתחות של גידולים סרטניים והתפתחות של דלקת. כמו כן, ישנם חוקרים הטוענים כי לפקטור זה ישנה השפעה על התסמינים הקשורים למחלת הסרטן, בדגש על חוסר התיאבון, העייפות, הכאבים הנוירופתיים ועוד.
  • במספר מחקרים נמצא כי הכורכומין מסוגל להרוס תאים סרטניים ואף להפוך תאים סרטניים לתאים בריאים. כמו כן, נמצא במחקרים מעבדתיים שהכורכומין מסוגל למנוע התפשטות של תאים סרטניים ולמנוע את הפלישה של גידולים לאיברים מרוחקים. כל הפעולות הנ"ל הודגמו נגד סוגי סרטן מגוונים, בדגש על סרטן הריאה, סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס ועוד.
  • במחקרים רבים שבוצעו בתרביות תאים ובבעלי חיים נמצא כי הכורכומין הופך את הגידולים הסרטניים לרגישים יותר לתרופות הכימותרפיות כמו למשל ציספלטין, FU5 ו- פקליטקסל ואף לרגישים יותר להקרנות.
  • חשוב לציין כי עד כה נערכו בעיקר מחקרים מעבדתיים בנושא, אך ישנם גם מספר מחקרים קליניים שבחנו את השפעת התוסף, שהצביעו על השפעה חיובית, בעיקר במיאלומה נפוצה, סרטן המעי הגס וסרטן לבלב מתקדם. נכון להיום, לא קיימת המלצה מטעם ארגוני הבריאות המובילים לנטילה של תוסף כורכומין.

עודף כורכומין – עלול להיות מסוכן!

את תוסף הכורכומין מומלץ שלא לצרוך מבלי להתייעץ על כך ראשית עם הרופא המטפל. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבמצבי עודף, הכורכומין עלול להוביל לנזקים בריאותיים חמורים. כך למשל חשוב לדעת כי לכורכומין ישנה השפעה משמעותית על קרישיות הדם.

אי לכך, אם המטופל צורך קומדין, המשפיעה על חלבוני הקרישה, מוטב שלא ייטול תוסף כורכומין. בנוסף על רקע זה מומלץ גם שלא ליטול את התוסף לפני ניתוחים, מחשש לדימום מסיבי.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר