Home » לימודי סיעוד

לימודי סיעוד

לימודי סיעודלמי שמחפש מקצוע עם שליחות, מקצוע מבוקש הכולל עבודה עם אנשים ומקצוע טיפולי בתחומי הבריאות, לימודי סיעוד הם התחום בשבילו. לימודי סיעוד מכשירים את הסטודנטים לעבודה כאחים ואחיות במערכת הבריאות.

אחים ואחיות נמצאים בכל מוסד השייך למערכת הבריאות. במרפאות קופות החולים, בבתי חולים, מרפאות ובתי חולים פסיכיאטריים, בתי אבות, בתי ספר, תחנות לבריאות המשפחה, מרפאות פרטיות, וכן נותנים שרותי סיעוד פרטיים.

חלק ניכר מעובדי הסיעוד מתמחים בתחום ספציפי כגון: אחיות חדר ניתוח, אחות מיילדת, אחות פסיכיאטרית, אחות גריאטרית ועוד. תחום זה הוא תחום תעסוקה מבוקש, בו יש תמיד עבודה. בוגרי לימודי סיעוד יכולים להיות סמוכים ובטוחים כי לאחר הלימודים ימצאו עבודה בשפע.

יחד עם זאת יש לזכור כי העבודה בתחום זה איננה עבודה קלה, מדובר פעמים רבות בעבודה במשמרות הנמשכת שעות רבות, עבודה פיזית הכרוכה בעמידה על הרגליים, עבודה החושפת את העוסקים בה לחוויות לא קלות במפגש עם חולי, אך מאידך מדובר בעבודה עם סיפוק רב בצידה.

עבודת צוותי הסיעוד מצריכה ידע רב ומיומנויות בתחומים שונים, עקב העבודה המגוונת הכוללת: מתן טיפול רפואי, תקשורת עם אוכלוסיות שונות ומגוונות – קשישים, ילדים ועולים חדשים. נדרש ידע פסיכולוגי מכיוון שהעבודה היא עם אנשים בשעת משבר, ידע ארגוני, ועוד.

מה כוללים הלימודים?

לימודי סיעוד מתקיימים בארבעה מסלולים:

  • מסלול לתואר ראשון BA הנמשך 3-4 שנים.
  • מסלול לתואר ראשון לבעלי תעודת אח/ות מוסמכת, הנמשך שנתיים.
  • מסלול לאחיות / אחים מעשיים לקבלת תעודת אח/ אחות מוסמכת.
  • מסלול לתואר ראשון לבוגרי קורס חובשים צבאי.

באוניברסיטאות ניתן להמשיך לתארים מתקדמים בסיעוד: תואר שני ולימודי דוקטורט.

הלימודים כוללים תחומים רבים, מגוונים ומעניינים, ביניהם: כימיה, אנטומיה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, פרמקולוגיה, פתולוגיה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, כלכלה עם דגש על תחום הבריאות, גנטיקה, בריאות בדגש על גילאים שונים (ילדים, מתבגרים, קשישים), בריאות במקומות עבודה, ועוד.

בנוסף ללימודים האקדמיים מתנסים הסטודנטים בהכשרה מעשית בשרותי רפואה שונים כגון: מחלקות בבתי חולים, מרפאות, תחנות של משרד הבריאות ועוד. הסטודנטים מתנסים בתחומי רפואה שונים, ביניהם: רפואה פנימית, רפואה כירורגית, רפואת נשים, בריאות הנפש, בריאות האישה, רפואת ילדים ורפואה קהילתית ומונעת.

מעבר לתחומי הלימוד המקצועיים, וכחלק מההכשרה לתפקיד אח /אחות סיעודי, מעודדים בתי הספר לסיעוד את הסטודנטים לפיתוח מיומנויות נוספות כחשיבה ביקורתית (למשל: לא לקבל כמובן מאליו החלטה של רופא או גוף מנהלתי הנראית כנוגדת את טובת החולה), חשיבה מוסרית (סביב הדילמות המוסריות והאתיות שעבודה זו יכולה להעלות) ואחריות חברתית.

בסיום הלימודים, בנוסף לבחינות האקדמיות, ועל מנת לקבל תעודת אחות מוסמכת, נדרשים הסטודנטים לעמוד גם במבחנים מקצועיים של משרד הבריאות.

דרישות הקבלה ללימודי תואר ראשון בסיעוד

דרישות הקבלה לתואר ראשון הן תעודת בגרות וציון פסיכומטרי. סף הקבלה משתנה משנה לשנה וממסגרת למסגרת בהתאם לביקוש וההיצע. ישנן מסגרות ללימודי סיעוד המאפשרות קבלת סטודנטים ללא פסיכומטרי.

באילו מסגרות לימוד ניתן ללמוד לימודי סיעוד?

  • אוניברסיטאות: כמעט כל האוניברסיטאות כוללות בית ספר לסיעוד בתחומן: אוניברסיטת בן-גוריון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת חיפה.
  • מכללות: מכללות רבות מפעילות מסלול ללימודי סיעוד, ביניהן: מכללת עמק יזרעאל, מכללת צפת, המכללה האקדמית לישראל, ועוד.
  • בתי חולים: בית החולים קפלן ברחובות ובית החולים מאיר בכפר סבא מפעילים אף הם בתי ספר לסיעוד.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר