בגיל הזהב מתרחשים שינויים גופניים רבים אשר גורמים למחסור בויטמינים, מינרלים או אבות המזון. שינויים אלו מתרחשים באופן טבעי, אך כיוון שבגיל הזהב ישנה גם כן נטייה לפתח מחלות כרוניות (סרטן, אנמיה, עצירות, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סכרת וכדומה), ישנה עלייה בשכיחות אכילה לא מסודרת, מאוזנת ובריאה אשר גורמת לחוסרים תזונתיים.
על מנת שהאדם יקבל את כל אבות המזון להם הוא זקוק על מנת שגופו יפעל באופן בריא ונורמאלי, לעיתים יש צורך להוסיף לתפריט היומיומי גם תוספי מזון. ממחקרים רבים שנעשו נמצא שהשימוש בתוספי תזונה שכיח מאוד בגיל הזהב. מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית או לרופא מומחה לפני נטילת תוספי מזון בגיל הזהב, בכדי לא לגרום לנזק נוסף בנטילת יתר ויטמינים או נטילת תוספי מזון שהקשיש אינו זקוק להם.
תוספי מזון הינם כמוסות, טבליות, אבקות או נוזלים, אשר נמצאים במזון באופן טבעי. תוספי מזון מוצאים באופן מלאכותי מהמזון על ידי תהליכים כימיים או ביצור תעשייתי ובאמצעות כך, יוכל הקשיש ליהנות מהשלמה תזונתית, עלייה בתוחלת החיים עולה, איכות החיים, בריאות תקינה ראש צלול ונפש בריאה.
בשנת 2001, משרד הבריאות, בשיתוף ועדת מומחים פרסם המלצות לגבי דרישות מינרלים, ויטמינים לבני גיל הזהב. על פי דו"ח זה, מומלץ לקחת תכשיר אשר צריך לספק 50% מהקצובה היומית המומלצת. התכשיר יהיה מורכב מויטמינים ומינרלים (כגון: ויטמין B12, ויטמין B6, חומצה פולית, מנגן וכדומה).
כמו כן, הועדה ממליצה שלא לקחת ללא אישור מהרופא המטפל, ברזל וויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, וויטמין E. כיוון שנטילת יתר של ויטמינים אלו עלול לגרום לתופעות לוואי קשות. בנוסף, עקב העובדה שמחסור בוויטמין נפוץ בקרב אנשי גיל הזהב, המליצה הוועדה לכלול את ויטמיןD בכמות של 100% מהקצובה היומית. תוסף ויטמין D וסידן בכמות של עד 600 מיליגרם חשוב למניעת אוסטיאופורוזיס (שמירה על מסת העצם).
נמצא ששימוש יומיומי בתוספי-תזונה, חשוב בגיל הזהב, מכיוון שבגיל זה ישנה ירידה טבעית ביכולת הגוף לספוג ויטמינים ומינרלים, ישנה עלייה בזיהומים עקב היחלשות המערכת החיסונית, ובאמצעות נטילה יומית של תוספי התזונה, יכול הקשיש גם להתמודד עם מצבי לחץ ומצבי דיכאון, גם להרגיש יותר חיוני, ערני ולשמור בצורה המקסימלית על בריאות ואיזון גופו.
מה כוללים תוספי המזון?
- ויטמינים מכל הסוגים
- חומצות שומניות חיוניות
- מינרלים
- חומצות אמיניות ועוד תוספים החיוניים לתפקוד נאות של גופנו
תוספי תזונה מומלצים בגיל הזהב
- ויטמין E בתוספת סלניום נטול שמרים Vitamin E with Selenium , תוסף זה חשוב במניעה של מחלות לב, סוגים של סרטן ומחלות אחרות הקשורות לגיל הזהב.
- מולטי ויטמין- מינרל, תוסף זה חשוב כיוון שהוא כולל שילוב מיוחד של נוגדי-חמצון, קומפלקס ויטמיני B ומינרלים חיוניים החשובים לקשישים הסובלים ממחלות כרוניות וקשישים המתאוששים מניתוחים.
- פוספאטידילסרין קומפלקס 500 מ"ג Phosphatidylserine, תוסף זה חשוב לשמירה על פעילות תקינה של המוח, מסייע בשיפור הזיכרון, בריאות המנטאלית, היכולת הקוגניטיבית, עוזר במניעת דיכאון והגנה מפני התפתחות מחלת אלצהיימר.
- תמצית תקנית עלי גינקו בילובה, תוסף זה חשוב בגיל הזהב כיוון שהוא עוזר לשיפור הזיכרון, והיכולת הקוגניטיבית. כמו כן, ניתן להשתמש בתוסף זה לבעיות כמו: ורטיגו, אבדן התמצאות, ירידה בתפקוד המנטאלי, צלצולים באוזניים, מחלת אלצהיימר.
- תוסף כורכומין מסייע להפחתת ולמניעת דלקות וכן מונע התפתחות של גידולים סרטניים.
- תוסף ויטמין D, תוסף זה חשוב בגיל הזהב וחיוני לגדילה ולבניית מסת העצם (בעיקר בשל מחלת האוסטיאופורוזיס השכיחה בגיל הזהב).
טיפולי רפואה משלימה בגיל הזהב מועילים למגוון בעיות ומצבים שהרפואה המערבית אינה מייחסת להם חשיבות או שאין לה פתרון זמין. נטילת תוספי מזון בגיל מבוגר תורמת לשיפור המצב הנפשי והפיזי כאחד. כמו כן חשוב לשלב תזונה מתאימה. למידע נוסף – מולטי ויטמין באתר מדילינק.
קשישים הנמצאים במצב של תת תזונה או מתקשים לאכול ונזקקים לאיזון תזונתי יכולים בנוסף לתוספי המזון, גם להשתמש במזון רפואי, המיועד לסייע לקשישים אלו בהשלמת המזון והויטמינים החסרים להם. מזון רפואי ניתן לקבל באמצעות מרשם רופא בלבד.