Home » מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעהתחום מכשירי השמיעה נמצא בהתפתחות מתמדת, ויוצאים כל הזמן מכשירי שמיעה חדשים. אולם, החדשות המרעישות ביותר הן לגבי סל התרופות 2011, שאושר לאחרונה על ידי משרד הבריאות, לפיו תינתן השתתפות חלקית לשם רכישת מכשירי שמיעה בסכומים של 6000 שקלים למשתמשים מעל גיל 18 ו-3000 שקלים מעל גיל 65.

זוהי אכן בשורה משמחת, מאחר וכעת רכישת מכשירי שמיעה נמצאת בהישג ידם של אנשים שבעבר לא יכלו להרשות זאת לעצמם. סקרים מעידים שפחות מרבע מהסובלים משמיעה לקויה משתמשים במכשירי שמיעה, דבר הנובע כנראה מחשש שמא מכשיר השמיעה יגביל אותם, אך למעשה אי רכישת המכשיר מגבילה אותם הרבה יותר.

ליקויי שמיעה

אדם הסובל מבעיות שמיעה, ודאי מכיר את הקשיים והמגבלות שמתפתחים בעקבות זאת. בעיות בתקשורת, חוסר יכולת להשתתף בשיחות קבוצתיות או לקיים שיחות בטלפון, ירידה ברמת הריכוז, קשיים בתפקוד השוטף ועוד. חוש השמיעה הינו אחד החושים החשובים לנו ביותר וירידה בתפקודו משמעה פגיעה גדולה באיכות החיים שלנו.

נכון, אנשים שאינם שומעים כלל לומדים לחדד חושים אחרים ולהשתמש בהם בצורה יוצאת מגדר הרגיל, על מנת להשלים את החוסר, אך מדוע להתפשר אם קיימת אפשרות אחרת? מכשירי שמיעה דיגיטליים כמו אלה הנמצאים בשימוש כיום, יוצרים אפקט שמיעה טבעי  ולא מכבידים או מפריעים כלל. הם קטנים, משוכללים ובלתי מורגשים, כמובן מלבד התועלת הרבה שהם מביאים לחיינו.

אדם הסובל מליקויי שמיעה ומרכיב מכשירי שמיעה, הוא כמו אדם שקם מכסא גלגלים – ממש כך.

הגורמים לירידה בשמיעה

האוזן שלנו היא הרבה יותר ממה שניתן לראות ולמעשה הינה מנגנון מתוחכם ומורכב. את האוזן מחלקים לשלושה חלקים עיקריים: האוזן הפנימית, התיכונה והחיצונית, כאשר כל חלק מתחלק אף הוא לכמה חלקים. בתוך האוזן הפנימית יש לנו חלק הנקרא "קוכליאה" או "שבלול", עצב שאחראי על השמיעה, ואיברים המייצבים את הגוף ואחראים על שיווי המשקל. האוזן התיכונה מורכבת מעצמות שמע, והאוזן החיצונית היא החלק שכולל את האפרכסת (האיבר החיצוני), תעלת השמע ועור התוף.

כאשר גל קול חודר לתוך תעלת השמע, הוא גורם לרעידה של עור התוף, שמרעיד את עצמות השמע, ורעידות אלה מגיעות עד לקוכליאה, כאשר תאי השמע קולטים ומתמירים אותן לידי גירויים חשמליים, הנשלחים לעבר מרכז השמיעה של המוח, שם הם נקלטים כצלילים. ירידה באיכות השמיעה יכולה להיווצר על ידי פגיעה באחד מהחלקים הללו, ובשל כך פגיעה בתהליך תרגום גלי הקול לצלילים.

הדבר יכול לקרות בשל תאונה, מחלה, טיפולים תרופתיים, חשיפה מוגזמת לרעשים חזקים, גיל או גורמים תורשתיים ויכול לגרום לאובדן בשמיעה ולמחלות הגורמות לפגיעה בשמיעה כמו היפראקוזיס.

בדיקת שמיעה

במסגרת בדיקת השמיעה, יש להיבדק על ידי רופא אף אוזן גרון ומומלץ גם לקבל המלצה מקלינאית תקשורת, על מנת לקבל את ההחזרים הכספיים להם אתם זכאים. מלבד זאת, יש לקחת בחשבון שמכשיר השמיעה לא יחזיר את השמיעה שלכם בצורה אבסולוטית ואין בידו לרפא את החלקים הפגועים. מכשירי שמיעה יכולים לשפר את איכות השמיעה במידה רבה, אך אינם יכולים להוות תחליף למנגנון הטבעי, כמו כל מכשיר סיוע רפואי אחר.

דבר נוסף, אם אתם סובלים משמיעה לקויה בשתי האוזניים, עליכם לקנות שני מכשירי שמיעה ולא להסתפק באחד. אין ספק שהדבר מכפיל את העלות, אך המחיר על שימוש במכשיר שמיעה אחד בלבד כאשר יש צורך בשניים, הרבה יותר כבד.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר