Home » גמלת סיעוד

גמלת סיעוד

גמלת סיעודחוק סיעוד מופעל באופן משותף על ידי המוסד לביטוח לאומי, שירותי בריאות כללית ומשרד הרווחה. בהתאם לחוק זה, גמלת הסיעוד מאפשרת לאנשים מגיל הפרישה ומעלה המתקשים לבצע פעולות יומיומיות פשוטות כגון הלבשה, רחצה, אכילה, התניידות רגלית בתוך הבית וכדומה, לקבל שירותים סיעודיים מיוחדים אשר יסייעו להם בביצוע הפעולות הללו ובניהול משק הבית באופן שוטף, אשר יקל משמעותית את העול הטיפולי והכלכלי מעל כתפי המשפחות שלהם.

תנאי זכאות

ישנם חמישה תנאים שעל המבוטח לעמוד בהם על מנת להיות זכאי לקבלת גמלת סיעוד.

  • בראש ובראשונה, עליו להיות תושב המדינה אשר הגיע לגיל הפרישה כמוגדר בחוק.
    מיולי 2004, גיל הפרישה לגברים ולנשים איננו אחיד ונקבע בהתאם לתאריך הלידה. עבור הגברים, גיל הפרישה נע בין 65-67 ועבור הנשים בין 60-62.
  • הוא גר בבית שלו. למעט 14 הימים הראשונים במחלקת אשפוז בבתי חולים ציבוריים, כל מי שמתגורר במסגרת של בית אבות או מוסד סיעודי, המוכר ורשום במשרד הבריאות ו/או הרווחה, אינו זכאי לקבל גמלת סיעוד. עם זאת, בפסיקה תקדמית שניתנה בשנת 2013 נקבע כי הזכאות לגמלת סיעוד לא נשללת באופן אוטומטי מקשישים המתגוררים בבית אבות וכל מקרה נידון יבחן לגופו ובהתאם לנסיבות.
  • סך ההכנסות שלו לא עולה על הסכומים הבאים: לקבלת גמלת סיעוד מלאה עבור יחיד, על סך ההכנסה להיות עד 8,828 שקל. לקבלת גמלת סיעוד מלאה עבור זוג, על סך ההכנסות של שניהם להיות מעל 8,828 שקל ועד 13,242 שקל. במידה וסך ההכנסה של אדם בודד יעלה על 8,828 שקל ויפחת מ- 13,242 שקל, הוא יהיה זכאי לגמלת סיעוד מופחתת בשיעור של 50%.
    במידה וסך ההכנסות של זוג יעלה על 13,242 שקל ויפחת מ- 19,863 שקל, הם יהיו זכאים לגמלת סיעוד מופחתת בשיעור של 50%.
  • המועמד לזכאות לא מקבל גמלה נוספת להשגחה או טיפול אישי מאוצר המדינה ובמידה וכן, הוא ייאלץ לבחור מבין שתי הגמלאות. בנוסף, הוא לא מקבל קצבה לשירותים מיוחדים לנכים קשים בין אם בעקבות עבודה או מעצם היותו מוכר כנכה כללי על ידי המוסד לביטוח לאומי.
  • נקבע על ידי משרד הרווחה ו/או הביטוח הלאומי כי המועמד צריך השגחה צמודה למען ביטחונו האישי והבריאותי וביטחון הסובבים אותו ו/או סיוע צמוד בביצוע המטלות היומיומיות.

השירותים להם זכאי מבוטח גמלת סיעוד

בהתאם לחוק ביטוח סיעוד, מכלול השירותים להם זכאים מבוטחי הגמלה, מותאם באופן אישי לכל זכאי בהתאם לצרכים ולבחירה שלו במסגרת הזכאות שנקבעה לו וניתן בהתאם להחלטה של ועדה מקצועית לענייני רווחה וסיעוד במקום מגוריו. השירותים להם זכאי המבוטח תלויים בזמינותם בסביבת מקום המגורים שלו והם:

חשוב לציין, כי מכלול השירותים להם זכאי מבוטח גמלת הסעד לא נועד לסיייע במימון טיפולים רפואיים, רכישת ציוד לבית, עזרים אישיים וכדומה, או בשינוי תנאי המגורים של המבוטח.

אופן קביעת השירותים נעשה בהתאם להמלצותיה של הועדה הכוללת אחות, עובד סוציאלי ונציג המוסד לביטוח לאומי וקובעת בהתאם לשיעור הגמלה וחוות דעת מקצועית של הוועד את סוג השירותים להם זכאי המבוטח ועל ידי מי יסופקו. לשם הקביעה, נציג הועדה, אחות מטעם קופת החולים או עובד סוציאלי המייצג את שירותי הרווחה, יבקר בבית המבוטח.

הזכות לערער על החלטות הועדה

במידה והזכאי לגמלת סיעוד אינו שבע רצון מהחלטת המוסד לביטוח לאומי בנוגע לשיעור הגמלה שנקבע לו או לשירותים להם הוא זכאי במסגרת הגמלה, הוא רשאי לערער על ההחלטה בפני בית הדין האזורי לעבודה בתוך 12 חודשים ממועד קבלת ההחלטה של המוסד לביטוח לאומי בכתב. במידה והזכאי אינו מרוצה מההחלטה של בית הדין האזורי, הוא רשאי להגיש ערעור נוסף בפני בית הדין הארצי בירושלים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר