Home » תרפיה במוזיקה לבני גיל הזהב

תרפיה במוזיקה לבני גיל הזהב

תרפיה במוזיקה לבני גיל הזהבטיפול באומנות הינו שם כולל לכל סוגי הטיפול המשלבים אומנות ככלי טיפולי. טיפולים כמו: טיפול באומנות חזותית, טיפול במוזיקה, טיפול בתנועה ומחול, טיפול בדרמה, פסיכודרמה וביבליותרפיה. המשותף לכולם הינו השימוש באומנות ככלי המאפשר הגמשת מנגנוני ההגנה של המטופל ועל ידי כך הוצאת תכנים מן הלא מודע החוצה. דרך כך, להתמודד עם בעיות נפשיות או מצוקות.

באמצעות האומנות, המטופל רוכש כוחות נפשיים חדשים או לומד כיצד לחזק כוחות הקיימים בו. טיפול באומנויות השונות הינו תחום טיפולי חדש יחסית, אשר תפס תאוצה גדולה בעשור האחרון בארץ ובעולם. טיפול באומנות מאפשר לעבוד עם סוגים רבים של מטופלים מכל הגילאים: מילדי גן, בני נוער, מבוגרים ועד קשישים.

המקצוע משתלב במוסדות רפואיים שונים כמו בתי חולים פסיכיאטריים, תחנות לבריאות הנפש, בתי אבות, מרכזים לשיקום חולה הנפש בקהילה, מוסדות גמילה מסמים, מרכזים לתקיפה מינית, נפגעי טראומה ועוד.

במוסדות החינוך משתלב המקצוע בגני ילדים, בתי ספר יסודיים או תיכוניים, בתחום החינוך המיוחד ועוד. טיפול מסוג זה מתאים בעיקר לאנשים המתקשים להביע במילים את מה שמתרחש בתוך נפשם וליבם בשפה מילולית, או אנשים שהשפה מהווה חומה לעולמם הנפשי. בטיפול באומנות מכל סוג, אין צורך בידע אומנותי קודם או בכישרון מיוחד – צריך רק לבוא ולנסות.

טיפול במוזיקה

טיפול במוזיקה היה קיים עוד משחר ההיסטוריה, אך התחזק בעיקר בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה, כאשר באו מוסיקאים לשיר ולנגן לפצועים במטרה לעזור להם לעבור את התקופה הקשה של השיקום. התגובות החיוביות שעוררה המוזיקה גרמו לרופאים לבקש מוסיקאים בבתי החולים באופן קבוע, כחלק משיטת הטיפול בפצועים ומשם נסללה הדרך למקצוע תרפיה במוזיקה.

מטופלים פונים לטיפול מסיבות שונות: מצוקות או משברים שפוקדים אותם, טראומות שחוו, בעיות נפשיות או פיזיות, בעיות התנהגות, בעיות חברתיות ועוד. הקשר המיוחד בין המטפל למטופל נוצר באמצעות המוזיקה, כלי הנגינה השונים והמילים.

המוזיקה קיימת בבני האדם עוד מימי קדם והיא גורמת לנו לחוש, להוציא רגשות, לשנות מצב רוח, לחזק אותנו ועוד. כקבוצה, המוזיקה מעניקה תחושה של שייכות, של יחד. קצב אחיד יוצר תחושה של מסגרת, של ביטחון, של איזון ושליטה בחיים, קירוב לבבות, שחרור מתחים ופורקן. הקצב פועם בתוכנו ומעורר תחושות עמוקות מודעות או לא מודעות ומביא אותם החוצה לידי ביטוי.

מטפלים במוזיקה משתמשים בחדר הטיפולים בכלי הנקרא אלתור קליני. האלתור שהמטופל משמיע הינו ייצוג של התחושות והרגשות הפנימיים שלו ושל מה שהוא מרגיש ברגע זה בחדר הטיפולים באופן מודע או לא מודע.

דרך המוזיקה ניתן ללמוד על דפוסי ההתנהגות של המטופל, דרך ההתמודדות שלו וההתנהלות שלו בחיים. יצירת מוזיקה קשורה למקום של בריאה, המטופל יוצר ממקום בריא הטמון בתוכו.

תרפיה במוזיקה לבני גיל הזהב

טיפול במוזיקה הפך עם השנים לתחום מקובל בבתי אבות שונים בארץ, במוסדות גריאטריים, בבתי חולים, במוסדות שיקומיים ועוד. שיטת הטיפול עוזרת לבני גיל הזהב לשמור על רמה קוגניטיבית גבוהה ומצב נפשי חיובי ולכן מעלה את איכות החיים של הקשיש.

תרפיה במוזיקה מתאימה לכל הגילאים מגיל הגן ועד לגיל הזהב. דרך המוזיקה ניתן לעזור לבני גיל הזהב להתמודד עם קשיים, מצוקות, לשמור על חיוניות ושמחת החיים. תרפיה במוזיקה עוזרת במיוחד לחולי אלצהיימר, במצבי דיכאון, לפגועי מוח, לנכים, לאנשים הסובלים מכאבים ועוד. המוזיקה מפחיתה מתחים, עוזרת להגיע לרגיעה ולהירדמות, נושא החשוב במיוחד לחולי לב ולקשישים בגיל הזהב.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר