Home » הפרעות חרדה

הפרעות חרדה

הפרעות חרדהתחושות של מתח, פחד וחרדה הן תחושות נורמאליות אשר מתרחשות אצל כל אדם בשעת לחץ או במצבים מסוכנים ולא ידועים. באופן טבעי, כאשר הגוף שלנו מרגיש את אותות המצוקה, הוא מפעיל את מנגנון "הילחם או ברח". זהו מנגנון פיזיולוגי הנועד להגן על האדם, להשאיר אותו ממוקד, לעודד אותו לפעול ולפתור בעיות ולהתריע אותו ממצבים מפחידים.

מצבים כאלו קורים בחיים של כולם לפחות פעם בשנה, אך מה קורה במקרים בהם האדם חש את התחושות הללו כל הזמן, 24 שעות ביממה, והתחושות הללו פוגעות בו ומונעות ממנו לחיות חיים נורמאלים, מבלי להיות מסוגל לנהל קשרים אישיים ובטח שלא לעבוד. כאשר אדם חש את תחושות הפחד והחרדה כל הזמן לאורך תקופה ארוכה, ייתכן והוא סובל מהפרעות חרדה.

הפרעות חרדה מוגדרות כתחושות מופרזות ומוגזמות של דאגה, פחד וחרדה מאירועים ומצבים שונים. כיום, שכיחות הפרעות החרדה עומדת על 9% מהגברים ו-  16% מהנשים מהאוכלוסייה הכללית. הפרעות חרדה נפוצות יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים. כמו כן, נמצא שהפרעות חרדה נוטות לפרוץ בשני שיאים במהלך החיים. השיא הראשון מופיע לרוב בסוף גיל ההתבגרות והשיא השני פורץ במהלך העשור הרביעי של החיים.

סוגים של הפרעות חרדה

  • הפרעות חרדה מוכללת
  • פוביות (פחדים שונים מבעלי חיים, מים, גבהים וכדומה).
  • הפרעות טורדניות כפייתיות
  • הפרעות חרדה חברתית
  • הפרעות פאניקה
  • הפרעות דחק פוסט טראומטיות

הפרעות חרדה – תסמינים

כיצד תדע להבדיל האם אתה סובל מחרדה זמנית או שמה מהפרעות חרדה? אם אתה סובל מהתסמינים הבאים והם שולטים בך ללא הפסקה ומונעים ממך לחיות חיים נורמאלים, ייתכן ואתה סובל מהפרעות חרדה. תסמיני הפרעות חרדה כוללים: פחדים חסרי הגיון ובסיס, תחושות מתח, דאגה ועצבנות אשר אינן נותנות מנוח ומפריעות בתפקוד בחיי היומיום בעבודה, במשפחה, בבית הספר וכדומה.

תסמינים נוספים הינם: מתח בשרירים, כאבי ראש, קושי להתרכז, הרגשה תמידית שמשהו רע יקרה אם דברים מסוימים אינם נעשים בדרך מסוימת, תחושות אימה, מתח מתמשך ומופרז, ציפייה מתמשכת לבעיות, הימנעות מפעילות, תחושות פאניקה אשר גורמות לקשיי נשימה, הטלת שתן ושלשולים לעתים תכופות, רעידות, דפיקות לב מואצות, הזעת יתר, אי שקט, תחושת עצבנות, נרגנות, נדודי שינה ועייפות.

טיפול בחרדה יכול לפתור את תסמיני הזעת היתר – כפי שמפורט באתר.

סיבות להפרעות חרדה

הסיבות להתפרצות הפרעות חרדה תלויות במספר גורמים המשולבים יחדיו, המהווים עלייה בשכיחות וסיכון רב יותר להתפתחות המחלה ולהתפרצותה באנשים מסוימים לעומת אחרים. הגורמים השונים כוללים: שימוש בסמים ובאלכוהול, התעללות נפשית, פיזית או מינית, מותו של אדם אהוב, גירושין או פרידה מאהוב, תורשה, היסטוריה של הפרעות חרדה אחרות או מחלות נפש אחרות, טראומה, פיגועים ותאונות, שינוי במקום העבודה, במגורים או בסביבת בית הספר, שינויים בכמות הניוטרנסמיטרים במוח (סרטונין, אדרנלין ןדופאמין).

טיפול בהפרעת חרדה

הטיפול בהפרעות חרדה לרוב משולב בטיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי:

הטיפול התרופתי כולל תרופות אשר מפחיתות את התסמינים הנגרמים מהפרעות החרדה ומשרות הרגשת רוגע ואיזון. לדוגמא: תרופות המעצבות מצב רוח (כגון: ליתיום), תרופות מסוג בנזודיאזיפם, (כגון וואליום וואבן), תרופות נוגדות דיכאון מסוג ,SSRI (כגון: פלובוקסמין, סרטראלין וציטלופרם).

בנוסף לטיפול התרופתי, יש צורך לשלב טיפול פסיכולוגי על מנת להבין את שורש הבעיה. הטיפולים הפסיכולוגים השכיחים ביותר אשר הוכיחו את יעילותם והצלחתם כוללים: טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, הרפיה, תרפיית חשיפה, היפנוזה ותמיכה קבוצתית. מטרת הטיפולים הפסיכולוגים היא ללמד את המטופל כיצד לנהוג בשעת החרדה, לשנות דפוסי חשיבה הרסניים ולתת לו כלים ללימוד התנהגות וחשיבה מועילים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר