Home » גזים בגיל הזהב

גזים בגיל הזהב

גזים בגיל הזהבהגיל השלישי הוא גיל שלו ויפה במובנים רבים, אך בואו נודה: הוא אינו גיל יפה לבריאות. נוסף על העליה בשכיחות מחלות שונות כמו סוכרת או פסוריאזיס, מערכות גוף אחרות נחלשות ומועדות לפורענויות: הלב וכלי הדם, מערכת השלד והשרירים וכמובן גם מערכת העיכול. אחת התופעות הנפוצות בגיל השלישי היא הצטברות גזים במערכת העיכול. מקור הגזים הוא במזון שאנו אוכלים: בתהליך העיכול נוצרים גזים כדוגמת מימן, מתאן, חנקן ופחמן דו חמצני.

לעתים הגזים נוצרים מבליעת אוויר בשעת האוכל. רוב הגזים נפלטים החוצה אפילו מבלי שנרגיש, אך לעתים הם מגיעים למעי הגס ויוצרים תחושה של נפיחות וכאבים.

הגורמים לגזים

הרגישות לגזים אינה אחידה- ישנם קשישים שסובלים מגזים על בסיס יומיומי וישנם שסובלים מהתופעה רק לעתים נדירות או כלל לא. מספר גורמים משפיעים לרעה על העיכול, ביניהם עישון, לעיסת מסטיק וחוסר פעילות גופנית, וכך גם דכאון ומתח נפשי.

תזונה רוויה בשומנים וכולסטרול, שתיית משקאות מוגזים וצריכה גבוהה של סוכרים, מלח וצבעי מאכל המצויים במזון תעשייתי, גורמים גם הם לגזים. לעומת זאת סיבים תזונתיים, ירקות ופירות בקליפתם ומזונות אחרים מונעים הצטברות של גזים.

ישנם אנשים שרגישים למזונות מסוימים, למשל מי שרגיש לחלב ולסוכר עלול לסבול מהצטברות של גז מימן. חולי צליאק יכולים לסבול מגזים בעקבות צריכת גלוטן, אליו הם רגישים. אנשים נוספים שסובלים מגזים, וכן מכאבי בטן ותופעות נוספות, הם הסובלים מ"תסמונת המעי הרגיז" שנוצרת בעקבות הפרעה בעיכול המזון במעי, לעתים בהשפעת מתח נפשי.

דלקות במעי, שחמת הכבד ומחלות נוספות יכולות גם הן לפגוע בתהליך העיכול. גורם נוסף לגזים, השכיח בקרב קשישים, הוא נטילת תרופות המכילות חומרים מסוימים כמו סוכרז או לקטוז.

טיפול בגזים

אם הגזים הם תופעה חוזרת, שמפריעה לאורח החיים או גורמת כאב וחוסר נוחות, כדאי לבדוק את הרגלי התזונה ואורח החיים.

אורח חיים

פעילות גופנית קלה ואפילו הליכה איטית של חצי שעה מדי יום, משפרת את פעילות מערכת העיכול. כדאי להמנע, או לפחות להפחית בעישון, ולהמנע משתיית משקאות מוגזים. מתח נפשי אינו בריא מבחינות רבות נוספות וכמובן שכדאי להפחית גורמי לחץ בחיים. ביקור בבריכה או בסאונה, מסג' ואפילו יציאה לחורשה נינוחה בטבע יכולים לסייע בהפחתת המתח.

מבחינת הרגלי האכילה, מומלץ להקדיש זמן לאכילה שלווה ואיטית. כדאי לאכול בנגיסות קטנות, בישיבה בלבד, ולהמנע מעיסוק נוסף בזמן האוכל כמו קריאה בעיתון או צפיה בטלוויזיה.

שינויים תזונתיים

כדאי לבדוק את התפריט ולנסות להוריד ממנו מזונות שיכולים לגרום לגזים: פירות יבשים (משמשים מיובשים, שזיפים מיובשים, צימוקים), ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, כרוב, ברוקולי), קטניות (שעועית, חומוס, עדשים) וגם מאכלים שומניים כמו חמאה או עוגיות, חצילים, בצל וסויה.

לעומת זאת סיבים תזונתיים הקיימים בדגני בוקר, לחם מלא, סובין, אורז מלא ומזונות נוספים דווקא יכולים לשפר את המצב.

טיפולים תרופתיים וצמחי מרפא

אם שינוי הרגלי התזונה אינו עוזר, ניתן לקחת טבליות פחם או מנטרלי חומצה שמסייעים לפעילות מערכת העיכול. הרפואה הסינית מייחסת יכולות של שיפור מערכת העיכול לצמחי מרפא שונים כגון אנג'ליקה, זנגוויל (ג'ינג'ר), כוסברה, אלוורה וקמומיל, אותם ניתן לשתות בתה או לשלב בבישול.

כדאי להתייעץ עם נטורופת או מומחה אחר אילו צמחים מתאימים לכם. הרפואה המשלימה מציעה לעתים הקלה על הגזים באמצעות דיקור, עיסוי, רפלקסולוגיה וטיפולים אחרים. כל טיפול כזה נעשה מתוך ראייה הוליסטית שמשלבת גוף ונפש, וחותרת לשיפור כולל באורח החיים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר