Home » כאבי שרירים בגיל השלישי

כאבי שרירים בגיל השלישי

כאבי שרירים בקשישים

כיצד מטפלים בכאבי שרירים?

אנשים מבוגרים רבים מתלוננים על כאבים בשרירי הגוף השונים ועל התכווצויות קשות. כאבים אלה מפריעים להם במהלך היום יום ומונעים מהם לא פעם לבצע פעילויות שונות. בחלק מהמקרים, אותם אנשים מפסיקים לחלוטין לבצע פעילויות שונות אותם היו עושים בעבר כמו הליכה, שחייה וכולי.

חשוב לדעת שכאבי השרירים הם אמנם תופעה נפוצה, אך אין זה אומר שאין לה טיפול. בעזרת פעילות גופנית נכונה, פיזיותרפיה ותרופות להקלה על הכאב ולהרפיית השרירים, ניתן בהחלט להתגבר על כאבי השרירים הללו ולהחזיר את היכולת התפקודית ואת איכות החיים.

ביטוי של כאבי השרירים בגיל הזהב

כאבי שרירים בגיל הזהב מתבטאים בדומה לצעירים, ורוב האנשים מתלוננים על "שרירים תפוסים", כאבים ממוקמים וקושי לבצע תנועה. עיקר כאבי השרירים מופיעים בגב התחתון, הצוואר, הרגליים וכפות הידיים, ויש קשר בין כאבי השרירים לאיברים בהם משתמשים יותר.

בנוסף, להיסטוריה האישית ארוכת השנים תפקיד חשוב בהשפעה על הימצאות כאבי השרירים, ובדרך כלל אנשים אשר ביצעו פעילות פיזית מאומצת או פעילות בעלת אופי קבוע (כמו הקלדה) יסבלו מכאבים בהתאם לשרירים אשר התאמצו לאורך החיים.

כאבי השרירים יכולים להיות כאבים קבועים ולהימשך לאורך כל שעות היום או להופיע בצורת התקפים. בנוסף, יכולות להופיע התפרצויות של התכווצויות שרירים, אשר יגרמו לכאב משמעותי וחד אשר מעיר משינה.

שלילת מחלות אחרות

כאבי שרירים בגיל הזהב הם תלונה נפוצה ביותר, אך אין לשכוח שכאבי השרירים יכולים לבטא מחלות שונות אשר ברות טיפול. מומלץ מאוד להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי כאבי השרירים על מנת לאבחן בזמן מחלות שונות כמו פרקינסון, מחלות כלי דם, תת פעילות של בלוטת התריס ומחלות נוספות.

הגורמים לכאבי שרירים בגיל הזהב

הגורמים המשמעותיים והחשובים ביותר לכאבי שרירים בגיל הזהב הם:

  • שימוש יתר – אנשים המשתמשים בשרירים באופן קיצוני יכולים לפתח דלקת אשר תגרום לכאבי שרירים. חשוב לזכור שבגיל הזהב השרירים חלשים, הכוח הפיזי קטן ועל כן גם פעילות גופנית קלה יכולה לגרום לכאבי שרירים. על מנת למנוע את מצב זה חשוב להקפיד על פעילות גופנית קבועה הכוללת חיזוק שרירים, ולבצע תרגילי מתיחה מתאימים.
  • תנוחה – אנשים רבים בגיל הזהב סובלים מחוסר פעילות ומ"סטטיות" למשך רוב שעות היום. כתוצאה מחוסר התזוזה, יכולים להופיע כאבי שרירים אשר יכללו בעיקר את שריר הגב במידה והכיסא לא נוח ואת שרירי הצוואר במידה ומרבים בצפייה בטלוויזיה או בקריאה. חשוב מאוד לשנות תנוחות במהלך שעות היום ולנוע כמה שיותר על מנת להפחית את כאבי השרירים.
  • הפרעה באספקת דם – אחת הבעיות הרפואיות החשובות הגורמות לכאבי שרירים בגיל הזהב היא הפרעה באספקת הדם לשרירים הפריפריים, אשר ידועה גם בשם "קלאודיקציה". הפרעה זו גורמת להופעת כאב שרירים לאחר מאמץ, ומונעת מהאנשים הסובלים ממנה להמשיך במאמץ קל מעבר לגבול מסוים. אנשים הסובלים מהפרעה באספקת הדם נאלצים לנוח פעמים רבות במהלך כל פעילות גופנית קלה ביותר כמו הליכה, וסובלים מכך מאוד.

הטיפול בכאבי שרירים בגיל הזהב

הטיפול בכאבי השרירים בגיל הזהב יכול לסייע לשיפור איכות החיים ולאפשר תפקוד סביר במהלך היום יום. הטיפול בכאבי השרירים כולל בדרך כלל:

  • התעמלות – לפעילות הגופנית חשיבות רבה, והשתתפות בחוגי התעמלות המיועדים לגיל הזהב יכולה לספק הנאה רבה לצד הקלה על כאבי השרירים.
  • פיזיותרפיה – בחלק מהמקרים ניתן לפנות לפיזיותרפיה בה יבוצעו תרגילי מתיחה שונים אשר יוכלו להקל על הכאבים.
  • תרופות – במקרים רבים ניתן לקחת תרופות שונות להקלה על הכאבים. חשוב מאוד להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שמתחילים לקחת תרופות כאלה (גם לגבי תרופות ללא מרשם) על מנת שלא להזיק לגוף.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר