Home » כאבי מפרקים

כאבי מפרקים

דלקת פרקיםאחת הבעיות השכיחות בגיל הזהב היא בעיית כאבי המפרקים. כאבי מפרקים נגרמים בשל סיבות רבות ומרובות אשר חלקן יכולות להיות קשורות למחלות כרוניות, מחלות אקוטיות, מחלות של המערכת החיסונית, מחלות של המפרק עצמו או תופעות לוואי של מחלות אחרות של קשורות למפרקים. את כאבי המפרקים מרגישים בעיקר בימי החורף הקרים.

באופן טבעי, בגיל הזהב חלה ירידה ושחיקה בפעילות המפרקים בגוף בשל תהליכי הזדקנות ומתהליכים ניוונים במפרקים, אשר עם הזמן גורמים לשחיקה של הסחוס במפרק ועקב כך להרס המפרק. בנוסף, תהליכים דלקתיים זיהומים במפרק בפרט או בגוף בכלל, עלולים לגרום לכאבי מפרקים.

מחלות הגורמות להופעת כאבי מפרקים

דלקות פרקים

דלקות פרקים הינם בעצם קבוצה של מספר מחלות אשר גורמות לנזקים ולכאבים במפרקים. דלקות פרקים שכיחות מאוד בגיל הזהב והם נחשבות לגורם מוביל לנכות. ישנם מעל 200 מחלות פרקים שונות, אך השכיחות ביותר כוללות: דלקת פרקים ניוונית (osteoarthritis) ושל דלקת מפרקים שיגרונית (rheumatoid arthritis). (מונוארתריטיס, monoarticular Arthritis) (פוליארתריטיס, Polyarticular Arthritis)

אבחון דלקות פרקים, ייעשה על ידי לקיחת היסטוריה אישית רפואית ומשפחתית, בדיקות דם, שאיבת נוזל המפרק ושאיבת הנוזל הסינוביאלי. תסמינים העלולים להופיע בנוסף לכאבים הכוללים: נוקשות מפרקית, חוסר יציבות מפרקית, חום, פריחה, רגישות, אדמומיות. שינויים במבנה המפרק, הפרעות בטווח התנועה של המפרק, קרפטציות (רעשי חיכוך מחוספס מהמפרק)  ועוד. הטיפול בדלקות פרקים כולל: משככי כאב, מדכאי דלקת שאינם סטרואידים, פיזיותרפיה, קורטיקוסטרואידים, ניתוח החלפת מפרק ירך או מפרקים אחרים בשתלים מלאכותיים וכן פעילות גופנית המקלה על החולים בדלקות מפרקים.

אוסטאוארטרוזיס

זוהי אינה מחלה דלקתית אלא פגיעה בסחוס המפרק בשל שימוש יתר ושחיקה טבעית המתרחשת עם חלוף השנים. מחלה זו גורמת לעיוות צורת המפרק, אשר כתוצאה מכך אין המפרק יכול לתפקד כרגיל. המחלה באה לידי ביטוי באמצעות תסמינים כגון: כאבים עזים בעיקר בעת נשיאת משקל ובשעות הלילה, גבשושיות בעצמות המפרק (אוסטאופיטים), נפיחות במפרק וקריפיטציות. הטיפול במחלה זו כולל: הפחתת משקל עודף, פעילות גופנית, פיזיותרפיה, נטילת משככי כאבים (אקמול או אלגוליזין) וניתוחים.

ארטריטיס ראומטית

זהו סוג של דלקת פרקים אשר פוגעת ברקמת החיבור במפרקים. מחלה זו היא אוטואימונית (הגוף "תוקף" את עצמו), ונשים נוטות לחלות במחלה זו בשכיחות גבוה יותר מגברים. תסמיני המחלה כוללים: כאבי מפרקים, קישיון מפרקים בבוקר, קושי בתזוזה והנעת המפרקים בעיקר בכף היד, בברכיים, במרפקים, בירכיים, ובקרסוליים.  גבשושיות תת־עוריות, עיוותים במפרקים רמה גבוהה של נוגדן הקרוי פקטור־ראומטואידי, בבדיקות הדם והרס של העצמות הסמוכות למפרק. הטיפול במחלה זו כולל: תרופות נוגדות דלקת ממשפחת ה- NSAID’S. , סטרואידים ותרופות מדכאות מערכת החיסונית.

שיגדון

מחלה זו נגרמת עקב משקעי חומצה אורית בתוך המפרק, מה שגורם לכאבים עזים בהזזת המפרקים. המחלה שכיחה יותר בגברים מעל גיל 60 ובדרך כלל מתחילה בבוהן בכך הרגל. טיפול במחלה זו כולל: הפחתת עודף שומן, שינוי הרגלי תזונה והפחתת מאכלים שומניים, בשר בקר, אלכוהול ועוד. טיפול נוסף הינו תרופות נוגדות דלקת ותרופות המורידות את רמת החומצה האורית.

פולימיאלגיה ראומטיקה

מחלה זו אינה מפרקית, אלא מחלה אוטואימונית השכיחה בגיל הזהב מחלה זו גורמת לתסמינים של כאבי מפרקים ונוקשות בצוואר, כתפיים וירכיים בעיקר בשעות הבוקר, תשישות, חולשה כללית, פגיעה בשרירים ואובדן משקל. הטיפול במחלה זה כולל מתן סטרואידים בלבד.

סקלרודרמה

מחלה זו היא גם מחלה אוטואימונית, אשר פוגעת בין היתר ברקמת החיבור של המפרקים ומאופיינת על ידי כאבי מפרקים, התעבות של העור –מסביב למפרקים,  הסתיידויות לבנות מתחת לעור בעיקר באצבעות ועוד תסמינים סיסטמיים. הטיפול במחלה זו כולל תרופות מדכאות מערכת חיסונית ומשככי כאבים.

טיפול אלטרנטיבי

טיפולי רפואה משלימה בגיל הזהב הם טיפולים תומכים ברפואה הקונבנציונלית. לבעיות של מפרקים או לבעיות שיקום אחרות ניתן לפנות לקבלת טיפול במסגרת הרפואה השיקומית המשלימה כמו טיפולי שיאצו, דיקור סיני ועוד.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715429

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר